Opel Mokka: ‘Elegant en toch ook stoer’

U zult zich waarschijnlijk kunnen voorstellen dat het mij moeite kost geen flauwe grap te maken over de naam van deze nieuwe Opel. De Mokka! Een compacte SUV die Opel nog niet in zijn modelgamma eerder had.

Binnenkort staat hij in de showroom, maar Robert den Boer, Regiomanager Zakelijke Markt van Motorhuis uit Leiden maakte het mogelijk dat ik een speciale sneak preview kreeg van dit nieuwe model. Mijn eerste indruk is dat de Mokka er stoer en sportief uitziet. Een stoere neus met oplopende lijnen die je ook aan de zijkanten terugziet, met een fraaie raampartij. Een elegante, maar toch ook stoere achterkant met apart gestylde achterlichten. Het exterieur heeft een bepaald vlot lijnenspel dat je ook in het interieur tegenkomt, dat compact en typisch Opel oogt. Met zijn lengte van 4 meter 28 biedt hij ruim plaats aan 5 personen en hun bagage. Zoals bij een SUV te verwachten valt is de zitpositie hoog en comfortabel. Ook bij dit model heeft Opel veel zorg besteed aan functionaliteit. De Mokka zal worden geleverd met een 1.6 liter benzinemotor met 115pk en een 149pk sterke 1.4 liter turbomotor. Ook een 1.7 liter CDTI dieselmotor met 130pk. Standaard heeft deze Opel een handgeschakelde zesbak en daarnaast is een zestrapsautomaat leverbaar. Afhankelijk van de uitvoering kan gekozen worden voor een voor- of vierwiel-aandrijving. De Mokka zal een instapprijs krijgen van 21.995 euro.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *