Mercedes-Benz GLK: ‘Stijlvol, eigentijds en veilig’

Na vier jaar heeft de GLK een facelift gehad. De koplampen zijn wat gewijzigd en hebben nu led-dagrijverlichting gekregen. Een nieuwe stoere grille met prominent aanwezig het Mercedes-Benz logo en een forse nieuwe bumper.

Aan de achterkant ook nieuwe lijnen met led-technologie. Met name het interieur is luxer en comfortabeler geworden dan dat van zijn voorganger. Meer glanzende houtaccenten over de gehele breedte van het dashboard, waarbij veel zaken, zoals de bedieningsknoppen van het verwarming- en ventilatiesysteem, zijn overgenomen uit de huidige E-Klasse, waardoor het geheel eigentijdser en strakker oogt. Opmerkelijk is de indirecte led-verlichting die het interieur fraai doet ogen in de avonduren. De kloeke stoelen zitten voortreffelijk en door de hoge zit heb je natuurlijk een royaal overzicht. Hoewel deze GLK als SUV bedoeld is om hem ongenadig door de blubber te jagen of over slecht begaanbare wegen, is en blijft het ook een luxe uitgevoerde trendy SUV die het goed doet op het parkeerterrein van sterrenrestaurants voor de zakelijke lunch of om de kinderen mee naar school te brengen.

Rijden doet deze GLK zeer comfortabel met wat overhang in de  bochten door zijn hoge koets, maar dat is een beetje SUV eigen. Stoer, eigenzinnig, stijlvol, avontuurlijk en veilig zijn de woorden die mij te binnen schieten als ik zo naar deze Mercedes-Benz GLK kijk. Eens?

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *