Druk, druk, druk

Ik moet u een bekentenis doen. Ik had het zo druk dat ik vergeten was om dit stukje te schrijven. Klanten, deadlines, jaarrekeningen en uitstellen. Voor dat uitstellen is er trouwens een mooi woord: procrastineren. Volgens wikipedia betekent dat: het vrijwillig uitstellen van taken die men eigenlijk wil of moet doen en waarbij men weet dat het uitstel waarschijnlijk niet goed is en tot moeilijkheden of extra stress zal leiden. Nu even de vraag aan u. Doet u ook aan procrastinatie? En hebt u al eens gedacht wat dit u kost? Al die beslissingen die u uitstelt. Er is een aardig boek verschenen wat “Slik die Kikker” heet. Volgens dit boek moeten we ons concentreren op de belangrijke dingen om echt succesvol te zijn. Kortom niet uitstellen en treuzelen maar doen! U irriteert zich aan zaken in uw onderneming, u hikt al jaren tegen de relatie met uw accountant op. U komt er niet toe om dit veranderen, wellicht vanwege vrees voor de consequenties. Dan is de boodschap: “Slik die Kikker”, neem een beslissing! Ik beloof u volgende keer zal ik ook slikken. Iedere keer wanneer ik denk. O, ja ik moet mijn column nog schrijven. Zal ik het gewoon doen en gelijk!

Jaap Bergman

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *