Citroën C4 Aircross: ‘Fraaie Franse SUV’

Als u een middelgrote SUV zoekt met een stoere, maar toch ook met een Frans ‘je ne sais quoi’-gevoel, dan heeft Citroën voor u dé auto. De Citroën C4 Aircross.

Hoog, fors en stoer, met de toevoeging van typische Citroën DS3 accenten voor een eigentijdse, elegante en eigenzinnige uitstraling. Kijk maar naar die grille en lampen en de verticale LED-verlichting aan de zijkanten van de voorbumper en de DS3 elementen aan de achterkant. Slim gedaan! Ja, ik weet wel dat dit het resultaat is van een samenwerkingsverband met een Aziatisch automerk wat je met name aan de zijkant en het interieur kan herkennen, maar dat wil de echte Citroën fanaat niet weten, dus praten we er niet over. De instap is hoog en ook de zit waardoor je een goed overzicht hebt. De stoelzittingen zijn wat kort waardoor ik wat support mis, maar ach, niet iedereen is 1.83. Het dashboard ziet er functioneel uit.

Comfortabel afgeveerd

Grappig is de optie van het glazen panoramadak met LED-verlichting, waarvan je de intensiteit in 3 stappen kunt instellen. De Citroën C4 Aircross rijdt plezierig. Hij is goed wendbaar, stuurt direct en is comfortabel afgeveerd, wat veel Citroën fans tevreden zal stellen. Schakelen doet deze Aircross iets minder boterscherp dan we van dit merk gewend zijn, maar dat is de Aziatisch ‘touch’ zullen we maar zeggen. Een fraaie Franse SUV!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *