Vakantiegeld kan lager uitvallen

Inmiddels heeft u het vakantiegeld aan uw werknemers uitbetaald. Het netto bedrag kan ten opzichte van vorig jaar lager uitvallen. Dit komt door de inhouding van de zorgverzekeringswet (ZVW). Hoe zit dit precies?

Dit jaar is de grondslag voor de ZVW verhoogd naar hetzelfde grensbedrag dat geldt voor alle sociale werknemersverzekeringen. Het maximum premieloon waarover de ZVW wordt berekend is van 33.427 Euro (2011) naar 50.064 Euro (2012) gegaan. Door deze verhoging van het maximum premieloon moet u bij werknemers die een jaarsalaris hebben tussen bovengenoemde bedragen een hogere ZVW premie betalen. Het kan zelfs zo zijn dat er vorig jaar geen premie werd ingehouden en dit jaar wel. Hierdoor kan het vakantiegeld van uw werknemers netto lager uitvallen.

Ook verschil in salaris

Daarnaast kan er, door de aanpassing in het maximum premieloon, op het normale salaris de komende maanden een correctie inhouding ZVW worden toegepast. De ZVW en sociale werknemersverzekeringen worden namelijk berekend op het cumulatief loon wat uw werknemers tot dat moment hebben verdiend. Het normale nettoloon kan dus na uitbetaling van het vakantiegeld lager uitvallen dan uw werknemers tot nu toe gewend zijn.

Breng uw werknemer(s) hiervan op de hoogte! Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met uw adviseur.

John Peek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *