Opel Astra Business +: ‘Complete zakenauto’

Sinds kort staat in de showroom de Opel Astra Business+. De naam zegt het al, een zeer aantrekkelijk uitgevoerde Astra-versie voor de Zakelijke Markt, vol met praktische luxe voor een prettige prijs. Een paar noemen? Airco, Cruise Control, Elektrisch bedienbare ramen vóór, Lichtmetalen velgen, Navigatie, EPS, Telefoonvoorbereiding met Bluetooth en Voice control en zo is er nog een lijstje.

Een hele complete zakenauto naar mijn idee. En daarbij vind ik de Opel Astra een hele fraai gelijnde auto. Het lijkt wel Italiaanse vormgeving. Strak, stijlvol met een elegante zijraampartij. Het dashboard is ook eigentijds vormgegeven met wel erg veel knoppen op het middenconsole. De zit achter het prettig aanpakkende stuur is prima. Het uitzicht rondom wordt wat belemmerd door een aantal dode hoeken.

Ik ervaar de Astra als een compacte auto. Stuurt en schakelt goed, alleen zou de motor wat feller op mijn gaspedaalinstructies mogen reageren, maar dat is persoonlijk natuurlijk. De wegligging voelt solide aan en het rijdt heel relaxed op de langere afstanden. De Opel Astra Business+ uitvoering is leverbaar als Hatchback  en als Sports Tourer en valt onder het groene energielabel A, dus slechts 20% bijtelling. Ik denk dat Opel er goed aan heeft gedaan dit model in te zetten op design en met de Business+ uitvoering een zakelijk zeer interessant aanbod te doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *