Mercedes-Benz M-Klasse: ‘Uitstekende rij-eigenschappen’

Het lijkt mij fantastisch als je een SUV echt nodig hebt voor de uitoefening van je beroep, als eigenaar van een paardenmanege of als schapenfokker in de modderige en heuvelachtige Schotse Hooglanden.

Lekker luxe gebruik maken van de off-road- en trekkwaliteiten van een SUV waar deze terreinwagens voor bedoeld zijn, in plaats van een beetje suf stoer doen in de PC Hooftstraat. Als ik een SUV zou overwegen, dan zou ik wel een echte willen zoals de nieuwe Mercedes-Benz M-Klasse. Nog steeds stoer van uiterlijk, maar nu toch wat eleganter gelijnd in al zijn forsheid. Voor het interieur geldt in feite hetzelfde. Het dashboard oogt rustig en stijlvol. Fraai uitgevoerde klokken voor je. Mooi middenconsole met de nodige knoppen en vlak vóór de middenarmsteun het Comand-systeem met de ronde knop voor Navi en Audio, naast de knoppen voor ander andere de aandrijvingkeus.

Gelukkig heeft Mercedes de hendels van de richtingaanwijzers en de cruise-control gewisseld, want regelmatig greep ik bij het vorige model mis. Over misgrijpen gesproken. Als je de riant zittende stoelen wilt verstellen, zoek dan niet de knoppen aan de stoel, maar op het portier. Logisch toch? De hendel voor de automaat zit ook niet tussen de stoelen, maar lekker retro aan het stuur. Heerlijk om met deze M-Klasse de modder in te gaan, maar in de praktijk zullen veel eigenaren toch genieten van zijn uitstekende rij-eigenschappen op de snelweg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *