De nieuwe Peugeot 208: Prettige rijauto

Peugeot heb ik altijd een automerk voor beschaafde mensen gevonden en in de 205, 206 en 207 modellen zie ik al jaren de leukste jonge meiden rijden. Beetje studentikoos met van de parel- oorbellen, u weet wel. De 2-serie is in de loop van de jaren wezenlijk nooit echt veel gewijzigd en het type berijdster ook niet.

De nieuwe 208 is helemaal nieuw, maar toch herken ik de succesvolle 206 en dat geeft mij een eigentijds retro-gevoel. Herkenbare schuin oplopende motorkap met een fraai in lijn doorlopende voorruit. Scherpe lijnen aan de zijkant en de eveneens zeer herkenbare bolle achterkant met tja, zeg maar, eigentijds ogende lampunits. In het interieur valt als eerste het opvallend gestylde dashboard op. Peugeot heeft de ‘klokken’ wat hoger geplaatst dan gebruikelijk zodat de bestuurder er goed zicht op heeft. Om te voorkomen dat ze nóg wegvallen achter een hoog versteld stuur, heeft men het stuur verkleind met ook nog een afgeplatte bovenrand. Het centrale beeldscherm voor navigatie ligt goed onder handbereik. De nieuwe 208 zit beter dan zijn voorganger met wat meer support aan de bovenbenen. Sturen doet deze Peugeot plezierig, met voldoende zwaarte in de bekracht- iging en vrij direct, waardoor je zin krijgt in snel bochtenwerk. Schakelen doet hij ook soepel, waardoor het een prettige rijauto is. De 208 kent maar liefst 9 motorvarianten en 3 uitrustingsniveaus. Zal zeker een verkoopsucces gaan worden, vermoed ik.

De Dealer: “Één brok energie”

“De kracht van de 208 zit hem in de stijl. Het is één brok energie. Het is een auto die iedereen kan behagen zonder een slap compromis te vormen, zoals cultuuroverstijgende  muziek die ieders hart kan raken. En dan ook nog eens met benzine en diesel uitvoeringen in de 14% bijtellingsklasse”, volgens Bob Langeveld, Vestigingsmanager van Pouw in Leiderdorp.

Facts

Motoren

Benzine
1.0 Vti  68pk
1.2 VTi  82pk
1.4 Vti 95pk
1.6 Vti 120pk
1.6 THP 155pk

Diesel
1.4 Hdi 68pk
1.4 e-Hdi 68pk
1.4 e-Hdi FAP 68pk
1.6 e-Hdi FAP 92pk
1.6 e-Hdi FAP 115pk

Afmetingen

Lengte 3.96 m
Breedte 2.00 m
Hoogte 1.46 m

Inhoud

Brandstoftank 50 l
Bagageruimte 285/ 743 l

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *