AutoLeaseTeam Autotest met: Rob Stokkel – Mazda CX-5

Rob Stokkel is eigenaar van Romac reinigingsmachines- en Systemen uit Leiden; een groothandel voor de professionele schoonmaak met als kernactiviteit: levering/service van  vloerreinigingsmachines (veegzuigmachines, schrobzuigautomaten, industrie-stofzuigers), Telewash-systemen voor glasbewassing, schoonmaakmiddelen (reinigingsmiddelen, mopsystemen, werkwagens, hulpmaterialen) en hygïenematerialen voor sanitair. Álles voor professionele schoonmaak dus!  Rob is zelf gek op auto’s, is graag onderweg in zijn nieuwe Jeep Compass 2.0 ltd edition maar neemt ook nog wel eens de 12 jaar oude BMW Z-3 van zijn vrouw mee voor een zomers ritje!

Wat dacht je toen u werd uitgenodigd voor deze testrit?

Toen ik werd uitgenodigd voor deze testrit dacht ik;  leuk, altijd eens willen doen! Een auto testen en tot het uiterste drijven; in gedachten zag ik mij in een flitsend racetenue, valhelm en andere beschermende kleding plaats nemen achter het stuur van een met minstens 300PK gevuld monster over een race-circuit vliegen, hindernissen nemen…  Toen Denis mij uitlegde dat het ging om een dag  proefrijden van de CX-5 van Mazda in normale verkeerssituatie begreep ik dat ik die droom nog even moet dromen. Bij het zien van de Mazda CX-5 was ik toch aangenaam verrast, dit kon toch wel eens een interessante dag worden!

Beschrijf je eerste indruk eens van de testauto?

Toen ik de CX-5 voor zag rijden dacht ik: leuk! Mooie compacte SUV, mijn favoriete klasse auto! En wat een mooie lijnen in deze auto! Bij instappen valt op dat het interieur goed verzorgd, lekkere stoelen met rondom steun en goed verstelbaar. Het dashboard oogt overzichtelijk en is duidelijk;  stevige materialen en niet teveel ‘plastic’.

En hoe rijdt hij?

De getestte versie, met een 2 liter motor (20% bijtelling!!) leek mij licht voor zo’n dikke auto; maar dat blijkt wel anders in de praktijk. De handgeschakelde 6-bak schakelt licht en snel door waardoor het toerental laag blijft en de auto – ook op de snelweg – makkelijk op snelheid komt. Verrassend voor een relatief lichte motor. Ik zou zelf overigens voor automatische transmissie kiezen.

Verder nog bijzonderheden?

Ook het display van het navigatie- en mediasysteem is overzichtelijk en moet een goede ‘sound’. De draaicirkel is goed te noemen en de mij meegegeven versie had ook nog parkeerhulp vóór en achter, de range van de sensoren – ook naar de zijkant van de auto toe – is prima! De laadruimte is groot en goed toegangkelijk, er is voldoende bergruimte, ook ín de auto zelf!

En hoe zit het met de prijs-/kwaliteitsverhouding?

De prijs-/kwaliteitsverhouding is al net zo verrassend; ik vindt de CX-5 zeer compleet voor de instapprijs van € 26.990,=. Wat mij écht bevalt aan deze auto zijn de bijzondere vormen welke toch iets afwijken van standaard en ook de wegligging is – zeker voor een SUV – uitstekend te noemen.

Het leasetarief

De Mazda CX-5 least u bij AutoLeaseTeam al voor € 525,= excl. btw/maand op basis van full operational lease en een looptijd van 48 maanden en 20.000 km/jaar.

www.autoleaseteam.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

PunaldNen
Само название « Детский спортивный комплекс » подразумевает то, что данная конструкция не оставит равнодушным даже самого скептически настроенного к спортивным упражнениям ребенка. Как правило, спортивные комплексы для детей состоят из простых, но эффективных снарядов, которые также призваны заинтересовать ребенка как игровые элементы. К тому же любой спортивно игровой комплекс можно расширить и дополнить, например, повесив на него баскетбольное кольцо или любой другой узел, не входящий в стандартную комплектацию. Таким образом, можно постоянно стимулировать ребенка к тренировкам, делая для него комплекс все более привлекательным местом в плане проведения досуга.Only links mode Спортивные площадки купить Фото и видео универсальные спортивные площадки Детские спортивные площадки Для изготовления комплексов используют дерево, пластик, металл. Оптимальным вариантом считаются комбинированные модели с прочными металлическими каркасами и лёгкими пластиковыми или деревянными рабочими деталями.Круглосуточный доступ. Несложная общедоступная техника освоения упражнений. Тренировки на свежем воздухе. Антивандальное покрытие (металл, пластик, резина). Низкая вероятность получить травму, так как тренировки проходят с собственным весом.
12-06-2024 08:36
PunaldNen