Kennisbedrijf Vicoma Engineering zet lijnen uit

‘Juist omdat er weinig verloop is, blijft die kennis hangen’.

Eigenlijk kan het niet missen. Met zo’n consequent doorgevoerde huisstijl en een krachtige slogan die in alle zes de vestigingen van het solide familiebedrijf terugkomt, is het wel duidelijk dat Vicoma Engineering de lijnen uitzet. Van het tekenen van lijnen als ontwerp, tot de ontwikkeling van productielijnen, maar ook het meedenken in hoofdlijnen. “Engineering in de breedste zin van het woord dus”, verduidelijkt Ronald Moraal. Als manager van de vestiging Zoeterwoude zet hij in het kantoor aan de Industrieweg de lijnen uit. En dat zijn er nogal wat.

“Met 28 man personeel verdeeld over drie afdelingen – civiel, werktuigbouwkunde / piping en elektro & instrumentatie richten wij ons voornamelijk op de industrie. Van het ontwerpen van simpele bordesjes tot een complete procesinstallatie inclusief de berekeningen van leidingwerk en staalconstructies tot en met het civiele ontwerp. Projecten van 10 tot 5000 uur.”

Opvallend is dat Vicoma dat vooral doet voor klanten uit de sector food, energie en olie & gaswinning- en behandeling met wie ze al tientallen jaren een relatie heeft. Klinkende namen, zowel nationaal als internationaal, als Heineken, Nem Energy en Nespresso komen voorbij.

“Trouwe klanten die al jaren vertrouwen op de continuïteit en kwaliteit van Vicoma. Want hoewel wij zeer concurrerende tarieven bieden, is prijs van ondergeschikt belang. Al moeten ook wij ons keer op keer bewijzen. Veel van onze ontwerpen gaan immers naar het buitenland.” Veel wordt dan ook geïnvesteerd in klantrelaties waarvan het naderende jubileumfeest een goed voorbeeld is. Maar ook het engineeren met 3D programma’s waarin verschillende medewerkers hun aandeel in het ontwerp hebben, en wat samen met de klant door middel van een virtuele rondleiding “ge-reviewed” wordt, geeft goede resultaten. “En dat is zowel voor de opdrachtgever als voor de medewerkers leuk om mee te werken.”

Want ook in de relatie met het personeel staat de lange termijn centraal. “We kennen bijna geen personeelsverloop. Er zitten hier diverse medewerkers die hun 25-jarig jubileum hebben gevierd. We zijn ook niet een bedrijf dat pieken en dalen kent, maar vrij constant is. Na al die jaren zijn we nog steeds een familiebedrijf dat onafhankelijk is en naar uitbreiding zoekt.” Met een zestal vestigingen verspreid door het land, een zevende op komst én een wereldlijke oriëntatie blijkt Vicoma Engineering ook vandaag de dag een ijzersterk concept. Wat is het geheim? “Ten eerste zijn we flexibel. We springen in  op de wensen van de klant. Ook proberen we altijd in de nabijheid van de klant te zitten”, bewijst Moraal wel heel letterlijk met een blik op het terrein van Heineken aan de overkant. “Bovendien hebben we door de jaren heen veel kennis opgebouwd. Juist omdat er weinig verloop is, blijft die kennis hangen. En dat maakt ons een heel stabiel bedrijf.”

Vicoma viert feest!

Vicoma Engineering is in 1962 opgericht in Rozenburg (Rotterdam). Dat is dit jaar precies een halve eeuw geleden. Daarom wordt in mei een groot klantenfeest gehouden. De precieze invulling is nog niet bekend, maar Moraal belooft dat het ‘heel spectaculair’  wordt.”

Vicoma Zoeterwoude

Industrieweg 43a
2382 NT Zoeterwoude
T 071 5890837
E [email protected]
I www.vicoma.nl

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *