AutoLeaseTeam Autotest met: Jan Kes – Opel Ampera

Mijn naam is Jan Kes, ik ben manager kwaliteit, arbo en milieu bij Vliko BV. Wij zijn bekend van onze containers, de Vlikobakken. Wij zamelen afval in en sorteren dat zodanig dat het voor ruim 92% hergebruikt kan worden. Het restant wordt ingezet voor energieopwekking. Zo realiseren wij 100% recycling. Dit alles in lijn met onze filosofie dat beter hergebruikt kan worden dan verbrand.Ook binnen onze bedrijfsvoering handelen wijmilieubewust. Zo kopen wij groene energie in en ons wagenpark voldoet aan de hoogste stand der techniek. Mijn huidige auto is een Volkswagen Passat met Bluemotion technologie. Ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden en met name de toepassingen specifiek voor vrachtwagens volgen wij vanzelfsprekend op de voet.

Wat een mooie gelegenheid om kennis temakenmet het electrische rijden. Dit past helemaal in onze duurzaamheidsstrategie. Toen ik onderweg naar de auto was vroeg ik mij af hoe het electrisch rijden zou aanvoelen, wat voor geluid ervaar je in de auto en hoe ver kan ik rijden totdat de accu’s leeg zijn. Mijn eerste indruk was dat de Opel Ampera een zeer sportieve auto is, voorzien van alle denkbare opties. Zeker niet wat ik verwachtte bij een electrische auto.

Sportief en uitnodigend

De auto ziet er sportief en uitnodigend uit. Mooie lijnen, stoere voorkant. Een plezier om naar te kijken. Deze uitvoering was voorzien van het lederpakket wat het interieur een luxe uitstraling geeft, de stoelen zitten prima. Achterin toont het iets kleiner. Het dashboard was even wennen door de vele opties die allemaal via tiptoetsen kunnen worden bediend. Na een tijdje rijden went dit echter en zijn de belangrijkste functies al snel makkelijk te vinden.

Rijeigenschappen

De rijeigenschappen waren zeer goed te noemen zowel in de stad als op de snelweg. Het is even wennen dat men je niet aan hoort komen als je elektrisch rijdt. Hiervoor zit er dan ook een apart geluidssignaal op de auto om toch je aanwezigheid kenbaar te kunnen maken. Op de snelweg komt de auto prima mee, zowel bij rustig rijden als bij een sportieve stijl doet hij precies wat je wilt. De acceleratie is perfect. Deze auto is voorzien van een automatische versnellingsbak, welke prima schakelt. De reactie op het gaspedaal is precies zoals je zou wensen. De auto is niet al te lang, wat ervoor zorgt dat de draaicirkel ook niet al te groot is. Wel moet worden opgelet in de stad dat de auto laag is uitgerust, drempels moeten met beleid worden genomen. De auto is riant uitgerust zoals te verwachten van een auto uit dit segment met alle daarbij behorende gemakken als navigatie, achteruitrijcamera, stoelverwarming, climaatcontrole e.d. Dit is dan ook in lijn met de cataloguswaarde van zo’n 45 mille.

Het leasetarief

Bij AutoLeaseTeam rijdt u de Auto van het Jaar 2012 al vanaf € 839,= excl. btw/maand op basis van full operational lease bij een looptijd van 60 maanden en 20.000 km/jaar.

www.autoleaseteam.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *