Suzuki Swift Sport: ‘Italiaans accentje’

Een leuke auto om te zien, die nieuwe Swift Sport. Echt een ‘dik’ sportief karretje met zijn stoere neus met zwarte ‘Audi’ grille. Oogt ook sportief vanaf de zijkant met de oplopende raampartij en afgeplatte wielkasten. Eigenwijs spoilertje aan de achterkant die de sportieve lijn extra accentueert en een wat bolle achterkant met twee flinke uitlaatpijpen.

In een sportieve kleur en natuurlijk op lichtmetaal is hij helemaal af voor de sportieve zakenman of zakenvrouw aan het begin van hun carrière. Het interieur ziet er ook beschaafd sportief uit, met een hoop luxe standaard extra’s. De goed gevormde sportstoelen met smaakvol rood stiksel, zitten prettig, ook voor de wat langere rijders. Het dashboard ziet er strak uit met her en der wat chroomaccenten. Het rode stiksel is ook doorgevoerd in het sportief dikleren stuur en de versnellingspookhoes. Ik mag dat ‘Italiaanse’ accentje graag zien.

Volwassener

Het verrassende van deze Swift Sport is dat hij ook zo sportief rijdt. Het stuur reageert alert en je voelt precies wat de voorwielen doen. Deze Swift Sport moet je goed op toeren houden om de optimale prestaties te krijgen en dat is toevallig echt lekker autorijden, althans voor mij. De vering en demping zijn prima straf en toch comfortabel met name op de langere afstand. Ten opzichte van het vorige model is het gehele rijgedrag wat volwassener geworden.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *