Crisis?!

Crisis we horen het overal om ons heen. Wat krijgt u er van mee? Veel ondernemers in het MKB voelen de tegenwind opsteken. Tijd voor alle hands aan dek. U gaat doen waar u goed in bent. Ondernemen, verkopen, managen…

En wie moet dan al die andere dingen doen waar u niet zo goed in bent maar die toch moeten gebeuren. Het voeren van de administratie, het in de gaten houden van de cijfers enzovoort. Allemaal nodig maar…

Er al eens aan gedacht om dit door een ander, bij voorbeeld door uw accountant, te laten doen. Hij heeft er verstand van en kan het prima voor u verzorgen. Maar dat levert toch extra kosten op? En die moeten we in deze tijd toch juist niet hebben. Er moet toch juist bezuinigd worden. Dat is toch niet helemaal waar. Wanneer u meer tijd besteed aan de dingen waar u goed in bent verdienen de kosten van uitbesteden van de zaken waar u minder goed in bent zich vanzelf terug. Een eenvoudige rekensom waarbij uw accountant u kan helpen. Hij heeft er mooie tools voor zodat u vanuit huis altijd inzicht hebt in uw financiële positie en de kosten vallen mee. Neem in het begin de eerste anticyclische maatregel. Het gaat u vast bevallen!

Jaap Bergman

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *