De nieuwe Jaguar XF: Distinguished and Beautiful

Auto’s vind ik eigenlijk het mooist als ik ze zie rijden in het land van herkomst en dat geldt zeker voor een Jaguar. Maar als ik zo deze nieuwe XF door Oegstgeest stuur, oogt hij toch ook ‘very distinguished and beautiful’. Een auto waarmee je een statement maakt, toch?

Tekst door: John Vroom

De XF heeft net een facelift ondergaan, waardoor hij net iets dynamischer oogt. De grille is vergroot en de koplampunits wat verkleind, waardoor hij meer op een roofdier lijkt. De motorkap en spatborden werden ook iets anders gestyled. De achterkant is wat eleganter vormgegeven en verder zijn de achterlichten aangepast. Het interieur werd eveneens op details gewijzigd. Iets minder alu en wat meer zwart knoppenwerk. Praktischer en ook chiquer ogend. Het zitmeubilair werd zodanig aangepast dat het meer support geeft. De wielen zijn nu standaard voorzien van fraai 20 inch lichtmetaal en er is nu ook een 4cilinder dieselmotor leverbaar. Naar mijn idee allemaal positieve verbeteringen aan een toch wel heel bijzonder fraaie auto. Tja, de instapprijs van 56.600 euro is natuurlijk niet niets, maar dan heb je ook wel een Jaguar. Wat luxe en rijgedrag betreft is het een fenomenale auto. Té leuk blijft de ronde aluminium keuzeschakelaar van de automatische versnellingsbak die geruisloos naar boven komt bij het starten. Jaguar biedt een zee van mogelijkheden om hem chic samen te stellen wat kleur en interieurbekleding betreft. Echt een exclusieve zakenauto en elke zakenman of zakenvrouw weet dat exclusiviteit zijn prijs heeft en dat geldt dus ook voor deze Jaguar XF.

De dealer

‘Zuinig’

“De volledig vernieuwde Jaguar XF combineert een adembenemend design met innovatieve technologie. Het is de meest zuinige Jaguar ooit. Is exclusief, onderscheidend en dat voor een zeer scherpe leaseprijs”, volgens Hanneke Raaphorst, directeur van Jaguar dealer Blankespoor uit Den Haag.

Facts

Motoren

Benzine
5.0V8 385 pk
5.0XFRV8 510 pk

Diesel
2.2d 190 pk
3.0d 240 pk
3.0d 275 pk

Afmetingen

Lengte 5.12 m
Breedte 2.11 m
Hoogte 1.45 m

Draaicirkel 12.3 m

Bagageruimte 520 l

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *