Keukenhof blijft tot april gesloten door coronavirus

Deel dit artikel

Keukenhof in Lisse gaat op zijn vroegst pas 1 april dit jaar open. De internationale bloemententoonstelling zou aanvankelijk op 21 maart open gaan, maar houdt de deuren langer gesloten in verband met het coronavirus.
Met ingang van zaterdag 14 maart jl. is een noodverordening van kracht die bepaalt dat bijeenkomsten met meer dan honderd mensen verboden zijn. Omdat die regel ook voor buitenevenementen geldt, heeft Keukenhof geen andere keuze dan dicht te blijven.

,,Keukenhof is het internationale showvenster voor de sierteelt dat we samen met honderden sierteeltbedrijven maken. Het is het icoon van Holland dat jaarlijks door ruim een miljoen mensen bezocht wordt. Wij organiseren Keukenhof samen met vele partners. Ook werken we nauw samen met het internationaal toerisme. Dat Keukenhof niet open kan is een enorme teleurstelling met grote financiële gevolgen voor alle betrokkenen. De verslagenheid onder de medewerkers en de partners die een jaar aan de voorbereiding hebben gewerkt is groot. Het park is op dit moment klaar voor de opening, de bloembollen bloeien en de bloemenshows zijn voor een groot deel ingericht’’, laat Keukenhof in een persverklaring weten.

De directie van Keukenhof geeft verder aan zich te realiseren dat de maatregelen grote persoonlijke en zakelijke gevolgen hebben voor veel mensen en bedrijven die in het voorjaarsseizoen betrokken zijn bij Keukenhof en het internationale toerisme. De continuïteit van de bloemententoonstelling op lange termijn is niet in gevaar, laat Keukenhof weten.

Vorig jaar trok Keukenhof bijna anderhalf miljoen bezoekers. Eind maart wordt bekeken of Keukenhof vanaf april wel open kan.

Leave a Comment