De nieuwe Mercedes-Benz: CLA Sportieve Sedan


Deel dit artikel

Kon je de vorige CLA nog zien als de Sedan versie van de A-Klasse, dan is dit met de komst van de nieuwe  A-Klasse Sedan voorbij. De nieuwe CLA is volwassen geworden en nu een zelfstandige sportieve Sedan in de modellenrange, met zijn 4-deurs Coupé lijn, wat de hoofdruimte in deze Sedan wel wat belemmert. 

Kijkend naar het interieur zie je wel de relatie met de A-Klasse, want die is grotendeels identiek, net als dashboard, maar daar is natuurlijk helemaal niks mis mee. Integendeel zelfs, want dat ziet er strak en ergonomisch uit. Die gezichtbepalende glimmende vliegtuigmotorachtige ventilatieroosters zijn niet helemaal mijn smaak, maar het geheel ziet er goed afgewerkt uit, waarbij gebruik is gemaakt van hoogwaardige materialen en het grote glazen paneel met de klokken en multimediascherm geeft een mooie ruimtelijke werking. Het meubilair is natuurlijk top afgewerkt en zit voortreffelijk. Zelf word ik lichtelijk gestoord van al die goedbedoelde veiligheids- en rij-assistentiesystemen, maar voor de liefhebbers zit er veel standaard al op en zo niet, dan biedt de optielijst nog een ruime keus aan extra geavanceerde mogelijkheden. Over het rijden kan ik kort zijn, want dat is heel comfortabel en hij ligt goed op de weg. 

Kortom een betrouwbare reispartner, met toch een onderscheidend gezicht.

Motoren

Benzine
CLA 180
CLA 200
CLA 220 [4matic]
CLA 250 [4matic]

Diesel

CLA 180d

Afmetingen

Lengte  4.69 m
Breedte 1.99 m
Hoogte 1.44 m

Inhoud

Brandstoftank 60 l
Bagageruimte 460 l

Leave a Comment