Hyundai IONIC 5N

Supersportieve elektrische auto

Onder redactie van John Vroom, onafhankelijk autojournalist

Een supersportieve elektrische auto. Het lijkt een ‘contradictio in terminis’ of anders gezegd, een tegenstrijdigheid in woorden, maar het kan met deze nieuwe Hyundai IONIQ 5N. 

Deze volledig elektrische IONIQ heeft twee elektromotoren die maar liefst 650 pk sterk zijn en die je in 3,4 tellen van o naar 100 kilometer brengt. Voor dat volle vermogen moet je wel de speciale N Grin Boost-modus activeren. Maar doe je dat niet, dan hou je nog een beul van een hothatch over met een systeemvermogen van 609 pk. Deze sterke Hyundai heeft een nieuw 84-kWh accupakket dat veel stijver is dan de reguliere versies en biedt dankzij meerdere slimme systemen een rijervaring die die van een agressieve hothatchback met een verbrandingsmotor benadert. Sportief ‘gooi en smijtwerk’ dus met bijbehorende [fake] toeren-/schakelgeluiden vanuit speakers voor- en achterin de auto. Wat design betreft ziet deze IONIQ 5N er stoer, sportief, maar toch beschaafd uit. Opvallend zijn de oranje gekleurde details die exclusief zijn voorbehouden aan de elektrische N-modellen. In het interieur fraaie sportstoelen en een speciaal ontworpen sportstuur. Op de deurpanelen een geblokt patroon dat naar een finishvlag verwijst. Leuk toch! Voor de liefhebbers van deze zogenaamde hothatch heeft Hyundai dealer Van der Linden Groep, met vestigingen in Leiden, Zoetermeer en Waddinxveen deze beul in de showroom staan. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *