Provincie zet in op cyberweerbaarheid

Cyberaanvallen blijven een grote bedreiging voor de Nederlandse samenleving en economie, zeker nu systemen meer met elkaar verbonden raken. Om de cyberweerbaarheid te vergroten, zijn er inmiddels drie cyberweerbaarheidscentra in Zuid-Holland, waar bedrijven in specifieke sectoren kunnen deelnemen. Bedrijven kunnen profiteren van verschillende diensten, waaronder praktische begeleiding en advies, toegang tot cybersecurityexperts, relevante informatie en deelname aan kennisdelings- en netwerkbijeenkomsten.

Onlangs is het derde centrum gelanceerd; het Cyberweerbaarheidscentrum Maakindustrie Zuid-Holland. Dit centrum fungeert als expertisecentrum en informatieknooppunt voor cybersecurity-vraagstukken in de gehele toeleveringsketen van de maakindustrie in Zuid-Holland. Eerder zijn het Cyberweerbaarheidscentrum Greenport en FERM gelanceerd. Het Cyberweerbaarheidscentrum Greenport biedt een gezamenlijk loket voor digitale veiligheid voor bedrijven in het tuinbouwcluster, zoals productiebedrijven, veredelaars, handel en toelevering. FERM fungeert als het loket voor alle bedrijven in het sterk verbonden netwerk van het Haven Industrieel Complex van Rotterdam.

Dankzij deze Cyberweerbaarheidscentra krijgen bedrijven niet alleen hulp bij het organiseren van cyberweerbaarheid, maar staan ze er ook niet alleen voor.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *