5 strategische partners geven Nationaal Park Hollandse Duinen meer slagkracht

Onlangs zetten de gemeenten Westland, Noordwijk, Katwijk en Wassenaar en het Hoogheemraadschap van Rijnland hun handtekening onder een strategische samenwerkingsovereenkomst met Nationaal Park Hollandse Duinen. Met elkaar aan de slag voor een groene, gezonde en duurzame leefomgeving. Op de foto de vijf partners. In het midden de Noordwijkse wethouder Roberto ter Hark.

Genieten van natuur, landschap en erfgoed

De 5 partners leggen hiermee officieel vast, dat ze de doelen van Nationaal Park Hollandse Duinen helpen verwezenlijken door zowel een financiële bijdrage te leveren als projecten uit te voeren. Met de strategische partnerovereenkomst zeggen ze voor meerdere jaren budget toe en zorgen ze voor meer slagkracht bij projecten die de natuur in het gebied versterken.

Sterkere basis om aan de slag te gaan

Hiermee krijgt Nationaal Park Hollandse Duinen een sterkere basis zodat de partners kunnen blijven werken aan bestaande en nieuwe ontwikkelingen. De 5 nieuwe strategische partners werken aan ontwikkelingen die de kwetsbare natuur beschermen en tegelijk mensen laten genieten van natuur, landschap en erfgoed. In Noordwijk gaat het bijvoorbeeld om de herinrichting van de duinpoort Langevelderslag.

Middenin het Nationaal Park

Dat is goed voor Noordwijk. Ons mooie landschap en de schitterende duinen trekken veel bezoekers. Inwoners genieten er dagelijks van. Maar de grenzen van het Nationaal Park reiken verder dan de duinen. Gemeente Noordwijk ligt er middenin. Bekijk de kaart op nationaalparkhollandseduinen.nl.

Redactionele noot

Dit is een aangepaste en ook ingekorte versie van een gezamenlijk persbericht. Het volledige persbericht kun je lezen op nationaalparkhollandseduinen.nl.

Vind je Nationaal Park Hollandse Duinen interessant? Geef je dan op voor de nieuwsbrief die de organisatie verzorgt. Dat kan via nationaalparkhollandseduinen.nl/nieuwsbrief.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *