Subsidiepotten voor betaalbare en seniorenwoningen

De provincie Zuid-Holland heeft per 15 februari jl. drie subsidies geopend om de woningbouw te versnellen: de Knelpuntenpot sociale huur, de Knelpuntenpot middenhuur en Woonvormen senioren. De Knelpuntenpotten maken sociale huur en/of middenhuurprojecten financieel haal. De subsidie Woonvormen senioren helpt het versnellen van de bouw van zelfstandige woningen en met ontmoetingsvoorzieningen voor senioren. Hiervoor is in totaal bijna €13 miljoen beschikbaar.

Anne Koning, gedeputeerde Wonen: “Door slim subsidie in te zetten helpen we gemeenten, corporaties en bouwers om de woningen te bouwen die anders moeilijker gebouwd zouden worden, zoals sociale en betaalbare huurwoningen en seniorenwoningen. De Subsidieregeling wonen Zuid-Holland is een extra motor bij de ontwikkeling van deze woningen.”

Knelpuntenpot sociale huur en Knelpuntenpot middenhuur

Woningbouwprojecten voor sociale huur en middenhuur kosten soms meer geld dan ze opleveren. Om deze projecten toch mogelijk te maken, springt de provincie bij met de zogenaamde Knelpuntenpot sociale huur en de Knelpuntenpot middenhuur. In 2024 is een bedrag van €7,8 miljoen beschikbaar voor de Knelpuntenpot sociale huur en €2,5 miljoen voor de Knelpuntenpot middenhuur. Voor de Knelpuntenpot sociale huur komen ook onzelfstandige studentenwoningen in aanmerking.

Woonvormen senioren

De provincie stelt dit jaar €2,5 miljoen beschikbaar voor Woonvormen senioren. De subsidie is bedoeld voor projecten met een ruimte waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Dit kan in een gezamenlijke woonkamer, keuken of hobbyruimte, in een tuin of op een dakterras. “Het is belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen en elkaar kunnen ontmoeten”, aldus gedeputeerde Anne Koning. “Daarnaast is het voor senioren vaak fijn in gezamenlijke projecten te wonen. Doorstroming is ok goed nieuws op de woningmarkt, zo komen er weer meer huizen beschikbaar.”

Meer informatie

De subsidieaanvragen kunnen tussen 15 februari en 30 november worden ingediend. De aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Gemeenten kunnen per onderdeel één aanvraag indienen en per project niet meerdere aanvragen doen. Neem voor meer informatie contact op via [email protected].

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *