College B&W gemeente Noordwijk brengt bedrijfsbezoek aan ‘Heemskerk’ in Noordwijkerhout

Onlangs bracht het college van burgemeester en wethouders (college van B&W) een inspirerend bedrijfsbezoek aan Heemskerk in Noordwijkerhout. Het college maakte hier kennis met de wereld straatreiniging, beheer openbare ruimte en riooltechniek.

Rondleiding Heemskerk

Jan Heemskerk, de oprichter en directeur van Heemskerk, Angeline Kierkels, directeur De Meerlanden Holding, en het management team van Heemskerk verwelkomden de leden van het college van B&W en gaf hen een rondleiding. Heemskerk, onderdeel van De Meerlanden (aandeelhouder), heeft zich gedurende vele jaren bewezen als een waardevolle partner voor de uitvoering van diverse werkzaamheden in de buitenruimte van de gemeente Noordwijk.

Tijdens het bezoek vertelde Jan Heemskerk gepassioneerd over de historie, ooit begonnen met een veegwagen, en lopende werkzaamheden, maar nam het college ook mee in de duurzame ontwikkelingen binnen het bedrijf. Van straatreiniging in de breedste zin tot het beheer van de openbare ruimte, rioolservice, gladheidbestrijding en het onderhoud van bedrijventerreinen.

Diverse bedrijfsactiviteiten

Heemskerk, opgericht in 1980, telt momenteel zo’n 65 vaste medewerkers en maakt daarnaast gebruik van ongeveer 30 flexibele krachten. Het bedrijf, dat sinds 1997 onderdeel is van De Meerlanden, vervult niet alleen een belangrijke rol bij reguliere werkzaamheden, maar wordt ook ingeschakeld bij calamiteiten, groenonderhoud, gladheidbestrijding, onkruidbeheersing en de verzorging van de milieustraat in Noordwijkerhout voor de inwoners.

Maatschappelijke betrokkenheid

Als onderdeel van de Meerlanden groep draagt Heemskerk bij aan het jaarlijkse Meerlandenfonds, waar goede doelen en (sport)verenigingen binnen het Meerlanden verzorgingsgebied een donatie kunnen aanvragen. En werken er mensen met afstand tot de arbeidsmarkt bij Heemskerk.

Duurzaamheid als prioriteit

Heemskerk heeft de laatste jaren aanzienlijk geïnvesteerd in duurzaamheid. De bedrijfshallen zijn voorzien van zonnepanelen, en het bedrijf maakt gebruik van elektrische veegmachines en maaiers. Deze inspanningen getuigen van het streven naar een groenere en milieuvriendelijkere bedrijfsvoering.
Het bezoek aan Heemskerk bood het college van B&W niet alleen de gelegenheid om de bedrijfsactiviteiten beter te begrijpen, maar ook om de samenwerking te versterken en gezamenlijk te werken aan een duurzame toekomst voor gemeente Noordwijk.

Bedrijfsbezoeken college

Het college van B&W plant een aantal keer per jaar bedrijfsbezoeken in de gemeente Noordwijk. Dit om een goede connectie te houden met het bedrijfsleven en om te weten wat er speelt en leeft. Er worden grote, middelgrote en kleinere bedrijven aangedaan. Bedrijven die het college graag een keer willen ontvangen, kunnen dit aangeven via e-mail.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *