Civieltechnisch bedrijf ‘Griekspoor’ verduurzaamt werkprocessen met GPS-systeem

Steeds meer bouwbedrijven zetten stappen in het verfijnen van hun werkmethoden. Civieltechnisch bedrijf Griekspoor implementeert daarom GPS-systeem TSC5 Trimble voor het inmeten van werkterreinen zonder de noodzaak van fysieke referentiepunten op locatie. Sinds enkele maanden test het bedrijf het systeem, en nu is het eerste project succesvol afgerond.  

Met deze ontwikkeling wil Griekspoor haar werkzaamheden ook verduurzamen. Door het systeem, TSC5 Trimble, is het voor tekenaars mogelijk om meetpunten automatisch te laden, inclusief referentiepunten voor het te maken werk en locaties van kabels en leidingen. Dit stelt de uitvoerende ploeg in staat om deze informatie op hun kraan te bekijken, waardoor het werk op locatie onmiddellijk kan beginnen. Deze manier van werken zorgt voor minder verspilling van materiaal en minder werkuren.  
  
Jens, medewerker bij Griekspoor, werkt al met het systeem en benadrukt de veelzijdigheid ervan: “We kunnen op deze manier bijvoorbeeld nauwkeuriger werk inmeten, ontwerpen uitzetten, een damwand plaatsen, grond afgraven conform ontwerp of markeringen aanbrengen. Zo is er minder kans op fouten tussen de ontwikkeling en de uitvoering en brengen we het ontwerp van de tekentafel tot op de centimeter nauwkeuring in de praktijk.”  
  
Griekspoor: “Elke ontwikkeling die wij nastreven, heeft als doel onze werkzaamheden duurzamer uit te voeren. Met het TSC5 Trimble GPS-systeem verminderen we niet alleen verspilling van materiaal en werkuren, maar minimaliseren we ook de overlast voor de omgeving.” 

Over Griekspoor       
Griekspoor – sinds 1968 – is een multifunctionele onderneming in de civiele techniek. Zeer uiteenlopende afnemers zoals overheden, aannemers en constructiebedrijven profiteren van de ruime ervaring, kennis en kunde van dit familiebedrijf en haar medewerkers. Het bedrijf biedt oplossingen aan in de vorm van producten en diensten op het gebied van civiele techniek; beweegbare en vaste bruggen, (riool)gemalen en overige civieltechnische kunstwerken en infra (verkeer, groen, water en speel- en sportvoorziening). 

www.griekspoor.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *