Grand Hotel Huis ter Duin en de energieke regio

‘Je goed voelen en vitaliteit staan op één’

Bij een nieuw jaar, dat over enkele weken begint, horen goede voornemens, zowel op persoonlijk als op zakelijk gebied. “Maar wat mij betreft is dat niet alleen op 1 januari”, zegt Stephan Stokkermans, directeur van Grand Hotel Huis ter Duin. “Want waarom zou je met goede voornemens wachten tot er een nieuw jaar begint?”

Heb je zelf goede voornemens?

“Ik ben inmiddels 57 en dat is een leeftijd waarop je weet dat je elke dag goede voornemens moet hebben om jezelf te verbeteren. Dat doe je dus niet alleen na de kerst in de aanloop naar januari. Goede voornemens passen goed bij de periode van transitie waarin we leven, en waarin je goed voelen en vitaliteit op één staan.”

De Duin- en Bollenstreek profileert zichzelf als gezonde en energieke regio. Wat heeft Huis ter Duin hiermee?

“Sport, voeding en wellness zijn de pijlers onder de claim dat de Duin- en Bollenstreek een gezonde en energieke regio is. De geweldige ligging van de regio en het afwisselende landschap dragen hier in belangrijke mate aan bij. We hebben in de Duin- en Bollenstreek sinds enkele jaren een eigen wandelvierdaagse en we hebben mooie wandel- en fietsroutes. Verder zijn in het kader hiervan in verschillende gemeentes projecten gestart op het gebied van gezonde voeding en een gezonde levensstijl. Met diverse projecten promoot de regio de teelt van lokale producten die je terugvindt op de menukaart van restaurants in de streek. Aan dit soort initiatieven verbindt Huis ter Duin graag zijn naam.”

Wat doet Huis ter Duin op dit gebied?

“Voor mensen die fit willen blijven of zich beter willen voelen, hebben wij een breed scala aan wellness- en fitnessprogramma’s, al dan niet onder leiding van een personal trainer die je op weg kan helpen of die je helpt om je trainingen te verdiepen. De fysieke component en de trainingsprogramma’s kun je combineren met voedingsadviezen. Daarnaast bieden we ook yogasessies en gezichtsbehandelingen aan. Verder is het mogelijk om meerdaagse retraitesessies bij ons te doen. Je kunt dit privé doen, maar het kan ook in bedrijfsverband. We zijn er voor iedereen die woont of werkt in de Bollenstreek.”

Waarom zou je dit in Huis ter Duin moeten doen?

“Het voordeel bij ons is de kleinschaligheid en de individuele benadering, in combinatie met de locatie aan de kust, midden in de Bollenstreek. Huis ter Duin is een ideale plek voor een strandwandeling of een wandeling door het Noordwijkse duingebied. Je parkeert je auto bij ons, gaat op pad en je sluit het af met een kop koffie of een lunch. Zoiets draagt bij aan je mentale vitaliteit. Ontspannen en jezelf verwennen is ook belangrijk.”

Wat doet Huis ter Duin nog meer aan vitaal en gezond leven?

“We combineren de sportfaciliteiten met gezonde voeding in onze restaurants. Onze chefs krijgen de ruimte om verantwoord en bewust om te gaan met voeding. Op de eerste plaats hebben we op de menukaarten een rijk palet aan vegetarische en vegan gerechten staan. Op de tweede plaats zijn we aangesloten bij Proeftuin Noordwijk, een geweldig initiatief met aandacht voor seizoensgebonden producten die lokaal gekweekt worden. Die producten zie je terug in onze restaurants. Sowieso vinden we samenwerken en zaken doen met het bedrijfsleven in de regio belangrijk. Waarom zou je iets van ver halen als het er dichtbij ook is? Bovendien is dat duurzaam.”

Wat doe je zelf om fit te blijven?

“Ik probeer elke dag te sporten. Ik doe aan fitness en hardlopen en ik boks. Dat laatste doe ik al sinds mijn studietijd op de hogere hotelschool. Na een clinic van oud-bokser Arnold Vanderlyde ben ik enthousiast geworden. Boksen is een metafoor voor het leven: je krijgt klappen maar moet steeds weer opstaan. Het is pas voorbij als je niet meer op staat.”

Tot slot: hoe is het gesteld met de fitheid van het hotel?

“Goed. 2023 was een goed jaar. We hebben de afgelopen jaren zowel het interieur als het exterieur vernieuwd: de kamers, de gevel. Dat soort grote vernieuwingen zijn dus de komende jaren niet nodig. Wel blijven we constant bezig met andere aanpassingen, bijvoorbeeld op organisatorisch gebied en op het gebied van duurzaamheid. We investeren in de energietransitie. En verder blijven we doen wat we altijd doen. Ook in 2024 hebben we weer veel mooie, terugkerende events, bijvoorbeeld het Wiener Bal, grote fundraisinggala’s en events rondom de Grand Prix in Zandvoort. Tot slot hebben we bij Huis ter Duin al voor de achtste keer het boksgala, georganiseerd door Lionsclub De Brittenburg.” 

Grand Hotel Huis ter Duin
Koningin Astrid Boulevard 5
2202 BK Noordwijk
071 361 92 20
www.huisterduin.com
[email protected]

   

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam