Hyundai IONIQ 5N

Voor de liefhebbers van een zogenaamde hothatch heeft Hyundai-dealer Van der Linden Groep, met vestigingen in Leiden, Zoetermeer en Waddinxveen binnenkort zo’n beul in de showroom staan. 

JOHN VROOM, AUTOREDACTEUR

Deze volledig elektrische IONIQ heeft twee elektromotoren die maar liefst 650 pk sterk zijn en die je in 3,4 tellen van o naar 100 kilometer brengt. Voor dat volle vermogen moet je wel de speciale N Grin Boost-modus activeren. Maar doe je dat niet, dan hou je nog een beul van een hothatch over met een systeemvermogen van 609 pk. Deze sterke Hyundai heeft een nieuw 84-kWh accupakket dat veel stijver is dan de reguliere versies en biedt dankzij meerdere slimme systemen een rijervaring die die van een agressieve hothatchback met een verbrandingsmotor benadert. Wat design betreft ziet deze IONIQ 5N er stoer, sportief, maar toch beschaafd uit. Hij ligt 2 centimeter dichter tegen het asfalt en is door zijn wielkastverbreders met luchtopeningen breder dan een reguliere IONiQ 5 en is door aangepast bumperwerk met een diffuser achterop 8 centimeter langer en heeft als extra detail een achterruitenwisser. 

Opvallend zijn de oranje gekleurde details die exclusief zijn voorbehouden aan de elektrische N-modellen. In het interieur fraaie sportstoelen en een speciaal ontworpen sportstuur. Aan de zijkanten van de middentunnel zijn zachte kussens aangebracht als kniebeschermers. Op de deurpanelen een geblokt patroon dat naar een finishvlag verwijst. Leuk toch!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *