Fiat 500-E

Ik vind de Fiat 500 een superleuke auto met een nostalgische knipoog naar het oer-model uit de jaren 60. De restyling voor de 500-E uitvoering heeft hem nog aantrekkelijker gemaakt naar mijn idee. Persoonlijk vind ik het jammer dat hij alleen leverbaar is in een elektrische uitvoering, waardoor hij ook minder betaalbaar is voor zijn jonge doelgroep, maar dat terzijde. 

Je herkent hem meteen aan de door de koplampen doorkliefde motorkap, hetgeen een wat agressievere look geeft. Het Fiat-logo boven de grille is vervangen door de modelaanduiding 500 en de zilveren kunststof kentekenoverkapping aan de achterkant is verdwenen en heeft plaats gemaakt voor een elegantere vorm. De richtingaanwijzers zijn sierlijk verwerkt tussen de motorkap en het voorscherm en de handgrepen van de portieren zijn wat verzonken in de carrosserie. Ook het interieur is flink aangepakt. Om hem een eigen ‘touch’ te geven biedt Fiat voor dit model drie ‘packs’ aan. Allereerst Pack Style met als toevoeging onder andere 16 inch gepolijste lichtmetalen velgen, verchroomde details op de zijkant en dorpelplaat, getint glas en een elektronische achteruitkijkspiegel. Of Pack Tech, met onder andere een navigatiesysteem, USB Type A+C op de centrale tunnel en Level 2 autonoom rijden. Of Pack Comfort met onder andere passieve toegang KeyLessGo, HD achteruitrijcamera, verwarmde voorstoelen, verwarmde voorstoelen, verwarmde voorruit en elektrische spiegels met defrost, armsteun enin hoogte verstelbare bestuurdersstoel.

JOHN VROOM

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *