Bureau Bewust Verzekerd – Duidelijk in pensioen- en inkomensvoorzieningen

‘Wij hebben het altijd erg druk met vragen,’ vertelt Koos Pijnaker, ‘wanneer hij de drukte in zijn bedrijf verklaart. Vragen beantwoorden van relaties en van hun werknemers doen wij sowieso heel graag. Mensen willen weten waar ze aan toe zijn en ze willen weten of het een beetje betaalbaar blijft.’ Werknemers laten die vraag meestal te lang liggen en werkgevers kennen soms de details niet. ‘Zo zijn werknemers zich niet bewust van wat de werkgever voor ze geregeld heeft en wat voor mogelijkheden er zijn het pensioen verder te verbeteren. Bureau Bewust Verzekerd zorgt bij zowel werknemers als werkgevers voor meer pensioenbewustzijn. Met als resultaat dat werknemers meer waardering krijgen voor deze belangrijke arbeidsvoorwaarden.’

Aan het einde van het jaar is het bij BBV altijd extra druk. ‘Dat is meestal het moment dat contracten voor pensioen- of andere inkomensvoorzieningen bij verzekeraars tegen het licht gehouden worden. Die worden vaak voor langdurige periodes vastgelegd, dus dan is het de moeite waard om te kijken of alles nog steeds aansluit. Zijn er nieuwe wensen bij de opdrachtgever, is de gekozen financiële instelling nog goed genoeg, is er sprake van nieuwe regels of passen de voorwaarden nog wel? Een goede pensioen- voorziening voor je medewerkers vraagt onderhoud en wij zorgen dat onze relaties zich daar niet druk over hoeven te maken.’ Dit jaar is het nog drukker door het beantwoorden van vragen over de nieuwe pensioenwet.

Hoe goed wil je voor je medewerkers zorgen?

‘Een goed pensioen wordt na het salaris als de belangrijkste arbeidsvoorwaarde gezien. Daarmee kun je dus mensen voor je bedrijf behouden en werven. In deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt zeker geen overbodige luxe. Dan is het wel handig wanneer je goed kunt uitleggen hoe groot die waarde is. Wij geven werkgevers en hun medewerkers dat inzicht.’

Met de komst van de nieuwe pensioen wet wordt het voor werknemers makkelijker om een vergelijking te maken tussen het aanbod van twee werkgevers. ‘De meeste werkgevers – voor zover ze niet bij een pensioenfonds zijn aangesloten – kiezen voor een regeling op basis van 

beschikbare premie. Wij helpen inschatten wat een redelijke premie zou kunnen worden. Wij adviseren werkgevers ook over andere arbeidsvoorwaarden die zij kunnen aanbieden zoals korting & extra dekkingen bij een collectieve zorgverzekering.’

Maak geen keuze voor je weet wat er mogelijk is

De hoofdzaak van het werk van Bureau Bewust Verzekerd is met kennis en ervaring duidelijkheid te brengen in het gesprek tussen werkgever en werknemer over de voorziening. ‘Wij lichten toe wat de werkgever aanbiedt, met als resultaat dat de werknemer meer waardering krijgt voor wat de werkgever biedt – en betaalt! Per bedrijf is het maatwerk, omdat er altijd variatie is in de inzet van de werkgever en de wensen van werknemers. En wij weten daar de verzekeraar bij te vinden die het best passende pakket kan aanbieden. Laat je daarom altijd goed adviseren over de mogelijkheden voordat je contracten aangaat voor voorzieningen die nu of later eigenlijk net niet goed genoeg zijn.’ Wanneer de afspraken eenmaal zijn gemaakt komt Koos het aan iedere medewerker persoonlijk uitleggen. ‘Daarmee zorgen wij voor grote waardering voor hetgeen de werkgever heeft geregeld.’

Arbeidsongeschiktheid voorkomen

‘Een nare kostenpost voor ondernemers is langdurige afwezigheid van zieke werknemers. Je kunt je er tegen verzekeren, maar proberen het te voorkomen is natuurlijk nog slimmer.’ Bij de advisering over verzekeringen op dat vlak geeft BBV ook advies geven over ‘duurzame inzetbaarheid’. ‘Daar is voor veel MKB bedrijven vaak nog wat aan te doen. Wij kijken mee bij het opstellen van een RI&E (risico-inventarisatie en -evaluatie) en de taken van een preventiemedewerker.’ Om die extra advisering goed te kunnen geven heeft Koos de opleiding totRegister Risico Adviseur Duurzame Inzetbaarheid afgerond. ‘Een mond vol, maar ook hier draait alles om de mens in het bedrijf. Dus dat sluit goed aan op onze eigen uitgangspunten.’

Bureau Bewust Verzekerd
Hendrik Figeeweg 5L, Haarlem
023 205 0225
[email protected]
www.bureaubewustverzekerd.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *