Succesvolle eerste editie Banenmarkt Leiderdorp in Winkelhof

Winkelhof organiseerde onlangs samen met Werkgeversservicepunt Holland Rijnland een banenmarkt in het winkelcentrum. Het doel was om ondernemers te helpen bij het vinden van personeel in een uitdagende arbeidsmarkt en werkzoekenden te koppelen aan ondernemers uit de regio.

Wereldhave, eigenaar van Winkelhof, heeft het banenmarkt concept al eerder succesvol opgezet in winkelcentra in Arnhem, Capelle aan den IJssel en Heerhugowaard. Gister vond de eerste editie van Leiderdorp in Winkelhof plaats. Met vele bezoekers, en tientallen ondernemers om ze te ontvangen, was het een uiterst vruchtbare middag.

Deze zogenoemde banenmarkten bieden een podium voor winkeliers, bezoekers, werkgevers en werkzoekenden in- en rondom het winkelcentrum om met elkaar in contact te komen.

Het doel van de samenwerking is om een bijdrage te leveren aan de arbeidsparticipatie van werkzoekenden, inclusief degenen met een extra ondersteuningsbehoefte. Kansen creëren voor werkzoekenden in Leiderdorp en omgeving en hen ondersteunen bij het vinden van passende werkgelegenheid.

“Werkgeversservicepunt Holland Rijnland heeft een gigantisch netwerk aan werkgeverscontacten. Door de netwerken en de expertise te bundelen en Winkelhof als platform te gebruiken, proberen wij ondernemers in de regio, en uiteraard onze eigen winkeliers, te helpen in hun zoektocht naar personeel” aldus Marvin de Roode, Asset Manager bij Wereldhave.

Ook wethouder Herman Romeijn benadrukt het belang van deze samenwerking ‘’In de huidige arbeidsmarkt is er veel vraag naar personeel. Ik zou werkgevers in hun zoektocht naar personeel willen uitnodigen om verder te kijken en stappen te zetten die je normaal niet zou doen. Zo ontstaan er unieke kansen en is het mogelijk om medewerkers te vinden die zich kunnen ontplooien en je helpen je bedrijf te laten groeien’’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *