Duurzaamheidskring Hotels en Restaurants Duin & Bollenstreek

15 hotels en restaurants uit de gemeenten Noordwijk en HLT kwamen begin oktober 2023 bijeen om met elkaar hun organisatie verder te verduurzamen. Aan de slag met thema’s als ‘duurzaam inkopen’, ‘waterbesparing’ en ‘groene energie’.

Intentieverklaring

Voor de startbijeenkomst kwamen ze donderdag 5 oktober 2023 bijeen in Hotel Villa Flora in Hillegom. Een van de deelnemers aan de Duurzaamheidskring Hotels en Restaurants. Ze ondertekenden een intentieverklaring.

Collectieve aanpak en van elkaar leren

Tijdens deze startbijeenkomst van het project werd ingegaan op: duurzame trends, ontwikkelingen en wetgeving. Ook werd het project toegelicht. Daarna deelden de deelnemers hun eigen duurzame ervaringen en uitdagingen. Want dat is de kracht van dit traject: de collectieve aanpak en van elkaar leren. Met elkaar willen ze de komende periode stappen zetten.

Duurzame kansen in kaart brengen

Het traject start met een nulmeting waarbij een adviseur van Green Leisure Group de deelnemer bezoekt op locatie en brengt de duurzame kansen in kaart. Thema’s die worden besproken zijn energietransitie, waterbesparing, verduurzamen van mobiliteit, biodiversiteit, circulariteit, sociaal ondernemerschap, duurzaam inkopen, borging en communicatie.

Aan de slag met maatregelen

De duurzame kansen worden verwerkt in een rapport vol met praktische adviezen. Het rapport wordt met de deelnemers besproken en samen wordt een Plan van Aanpak opgesteld. De deelnemers geven zelf aan met welke maatregelen ze direct aan de slag willen in hun bedrijf.

Iedereen kan bijdragen

Duurzaamheidswethouder Theo Alkemade was bij de startbijeenkomst: “Vandaag zetten 15 Hotels & Restaurants Duin en Bollenstreek de volgende stappen in hun bedrijfsvoering. Een prachtig initiatief. De overstap naar een samenleving waar duurzaamheid centraal staat zetten we allemaal. Overheid, bedrijfsleven, inwoners van onze gemeenten: iedereen kan bijdragen.”

Deelnemers

De deelnemende organisaties aan dit traject zijn Hotel De Baak Seaside, Stayokay Noordwijk, NH Leeuwenhorst, Grand Hotel Huis ter Duin, Hotel Villa Flora, De Vier Seizoenen, Two Brothers Hotel Noordwijk, Nederzandt, Landgoed en Golfbaan Tespelduyn, Boutique Suites Lisse b.v., Watertoren Bollenstreek, Hotel Hogerhuys, Hotel Heeren van Noortwyck en Breakers Beach House.

Bron: Gemeente Noordwijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *