Zaterdag 23 september Open Huis bij Provalu: méér dan een sociaal werkbedrijf

Op zaterdag 23 september organiseert Provalu, hét werk- en ontwikkelbedrijf van de Kust-, Duin- en Bollenstreek, een Open Huis tussen 11.00 en 16.00 uur. Belangstellenden hebben de gelegenheid om alles te weten te komen over de activiteiten die het bedrijf voor de 7 betrokken gemeenten uitvoert en hoe het mensen naar de arbeidsmarkt begeleidt.

“Het is niet toevallig dat wij op zaterdag 23 september een Open Huis organiseren. Op die dag bestaat Provalu namelijk 2 jaar. Een goede reden om de deuren te openen voor iedereen die eens binnen wil kijken” vertelt Rinco Knoop, directeur Provalu. “Veel inwoners van de regio kennen de naam Provalu wel, maar weten waarschijnlijk niet goed wat we allemaal doen en kunnen. We zijn als Provalu namelijk veel meer dan MareGroep en Servicepunt Werk samen, en veel meer dan de busjes, de postbezorgers en de groenverzorgers die je dagelijks tegenkomt. In ons pand aan de Nijverheidsweg in Voorhout laten we graag zien hoe we niet alleen daar, maar in de hele regio zorgen voor werk, ontwikkeling en re-integratie naar de arbeidsmarkt. Dit doen we voor zo’n 1500 mensen per jaar.”

Tijdens het Open Huis zie je hoe Provalu en mboRijnland samen werk en leren combineren en hoe het Jongerenpunt 18- tot 27-jarigen begeleidt en motiveert op hun weg naar een toekomstige baan. De adviseurs van het team ‘ontwikkeling en re-integratie’ staan klaar om advies te geven aan werkgevers en werkzoekenden te ondersteunen bij het vinden van een baan. Natuurlijk laten de medewerkers ook zien welke werkzaamheden zij binnen en buiten de muren uitvoeren voor de diverse opdrachtgevers.

Naast het tweejarig bestaan van Provalu zorgt de samenloop met de Nationale Burendag voor een feestelijk geheel met diverse activiteiten. Zo kunnen kinderen op iedere afdeling een spelopdracht uitvoeren en eindigen zij bij het Kidsplein waar zij zich kunnen uitleven op het springkussen en een glittertattoo kunnen halen. Volwassenen worden uitgedaagd om een bestek-set van de KLM Business Class in te rollen, zelf spullen te verpakken of te shoppen bij de pop-up store van kringloopwinkel Noppes met door ons geselecteerde ‘A’ kleding. Natuurlijk verzorgt het bedrijfsrestaurant een culinaire pitstop.

Wilt u meer weten over het Open Huis bij Provalu? Mail naar [email protected].

Een artikel over Provalu heeft recentelijk in ons zakenmagazine Rijnstreek Business gestaan. Hierbij de link: https://rijnstreekbusiness.nl/2023/06/provalu-en-bedrijfsleven-werken-nauw-samen/

Uiteraard kunt u ook de website van Provalu raadplegen: https://www.provalu.nl/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *