Alphen aan den Rijn zet in op versnelde woningbouw

De Alphense gemeenteraad ziet graag nieuwe huurwoningen op de voormalige GGZ-locatie Noorderkeerkring. Woningcorporatie Woonforte wil deze bouwen. Hiervoor moet wel het bestemmingsplan worden gewijzigd. De raad is blij met de nieuwe woningen en zal het bestemmingsplan goedkeuren.

Het huidige bestemmingsplan voor de locatie Noorderkeerkring is ‘maatschappelijke bestemming’. Dit wordt gewijzigd naar een woonbestemming. Woonforte bouwt in het nieuwbouwcomplex 174 huurwoningen. Hiervan zijn 32 zorgwoningen en 15 zorgeenheden met gemeenschappelijke ruimten voor Rivierduinen. Verder worden in het complex vooral sociale huurwoningen gebouwd aangevuld met een enkel middeldure woningen.

Wethouder Gerard van As benadrukte nogmaals dat Alphen aan den Rijn echt snel meer woningen nodig heeft. “Een uitdaging hierbij zijn altijd bezwaren vanuit omwonenden. Je hebt echter nooit een garantie op een vrij uitzicht. We hebben erg veel woningzoekenden en daar moeten we huizen voor bouwen.”
De zorgen die bleken uit gesprekken met omwonenden zijn overigens wel degelijk serieus genomen. Er zijn onder meer woonblokken verplaatst om een optimale inpassing te garanderen. Het complex Noorderkeerkring sluit aan bij de nieuwe ontwikkelingen in de hele Euromarkt, hoewel de Euromarkt een apart nieuwbouwplan is.

Alle partijen in de Alphense gemeenteraad zijn blij met deze ontwikkeling. Tijdens de raadscommissievergadering van donderdag 7 september spraken zij allemaal hun steun uit voor de plannen. Tijdens de komende raadsvergadering zal de wijziging van het bestemmingsplan als hamerstuk op de agenda worden geplaatst en worden vastgesteld.

Bron: Woonforte

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *