Formule 1 en Grand Hotel Huis ter Duin

‘We hebben al jarenlang een warme band met de autosport’

Rond de Dutch Grand Prix in Zandvoort, dit jaar op zondag 27 augustus, ‘ademt alles in en rond ons hotel Formule 1’, zegt Stephan Stokkermans, directeur van Grand Hotel Huis ter Duin, met gepaste trots. “Op dat soort momenten wordt weer eens bevestigd hoe bijzonder ons hotel eigenlijk is en dat Huis ter Duin the place to be is.”

“Zandvoort ligt op slechts 20 kilometer van Noordwijk, dat verklaart waarom Huis ter Duin de slaapkamer is van veel gasten van de Formule 1”, legt Stephan Stokkermans uit. Wie er in het Noordwijkse hotel overnachten, kan de directeur om privacyredenen niet zeggen. Wat hij wel kan vertellen, is dat er de afgelopen twee jaar relatie- en fundraisingevents van de Formule 1-sponsoren Red Bull en Alpha Tauri plaatsvonden in zijn hotel. Ook Ziggo, dat tot 2021 de uitzendrechten had van de Formule 1, was er te gast en zond live vanuit Huis ter Duin tv-uitzendingen uit. Daarna nam Viaplay het over.

Fine-fleur

Stokkermans: “We hadden hier de afgelopen twee jaar de fine-fleur van de Formule 1 in huis en dat is ook dit jaar weer het geval. Een groot deel van onze kamers is voor deze gasten gereserveerd. Het is natuurlijk heel leuk om de toppers te gast te hebben. Dat willen we als hotel. We willen een omgeving creëren waarin succesvolle bedrijven en mensen, zoals sporters maar ook bijvoorbeeld kunstenaars, zich thuis voelen. Ook voor onze medewerkers is dat trouwens geweldig.”  

“We hebben al jarenlang een warme band met de autosport”, plaatst Stokkermans de Formule 1-activiteiten van zijn hotel in historisch verband. Dat gaat terug tot 1949, het jaar dat de Tulpenrallye in het leven werd geroepen. Jarenlang eindigde deze race voor klassieke bolides in Noordwijk, met een slotfeest in Huis ter Duin.    

Met de tijd mee

“Maar we gaan met onze tijd mee”, gaat Stephan Stokkermans verder. Wat jarenlang de Tulpenralley was, is nu de Formule 1. Om dat te onderstrepen heeft het bedrijf RL Racing recentelijk een gamestudio ingericht in de kelder van het hotel waar gasten van Huis ter Duin in zes racesimulators hun eigen Formule 1-races kunnen rijden met behulp van geavanceerde technologie, HD-beeldschermen, headsets en professionele autostoelen, stuurwielen en pedaalsets. 

Met dit zogeheten sim racing wordt Formule 1-racen voor iedereen bereikbaar, legt Stokkermans uit. “Gasten van ons hotel kunnen er racen, maar de studio kan ook worden afgehuurd door bedrijven om er een eigen racecompetitie af te werken met hun klanten of hun medewerkers. Zij kunnen bij ons zelf ervaren hoe het is om door de Tarzanbocht te zeilen. Maar ook op de andere Formule 1-circuits in de wereld kun je rijden. Zo bieden we onze gasten hier het beste van twee werelden: die van de Formule 1 en van Grand Hotel Huis ter Duin met alle faciliteiten, variërend van een borrel in de lounge tot een diner in ons sterrenrestaurant Latour.”

Formule 1-racen in Huis ter Duin

Speciaal voor bedrijven biedt Grand Hotel Huis ter Duin verschillende racearrangementen aan in de gamestudio in de kelder van het hotel. Zakelijke klanten kunnen niet alleen hun eigen race op een Formule 1-circuit rijden, maar ook gebruikmaken van de faciliteiten van het hotel. De arrangementen zijn onder andere geschikt als klantevent, als teambuildingsuitje of als onderdeel van een lezing of een congres. 

“Huis ter Duin is dé ontmoetingsplek voor bedrijven in de Duin- en Bollenstreek”, zegt directeur Stephan Stokkermans. “En we hebben iets met auto’s. We focussen ons sinds er weer op Zandvoort wordt geracet op de Formule 1, maar we hebben bijvoorbeeld ook de jaarlijkse autotestdag van Rijnstreek Business te gast in ons hotel. Met de gamestudio hebben we er nu een prachtige faciliteit bij voor bedrijven in onze regio.” 

Wil je meer informatie? Kijk op www.rlracing.nl/Gamestudio

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam