Den Bleker vakgroep – Wij werken aan uw buitenplezier

Je wordt niet zomaar 100 jaar als onderneming. Dat kan alleen wanneer je je diensten, producten en bedrijfsvoering continu aan de tijd weet aan te passen. Bij de familie Den Bleker wordt die gedragen door een nieuwe generatie. ‘Onze drie zoons brengen extra energie in het bedrijf’, vertelt een trotse vader Hans den Bleker.

Het eeuwfeest is volgend jaar en dat zullen ze niet ongemerkt voorbij laten gaan. ‘Belangrijker is dat wij al 99 jaar meebewegen met de markt. Mijn over-grootvader begon tenslotte met klompen en kruiwagens voor de agrarische sector. Inmiddels hebben wij in drie vestigingen een assortiment van duizenden producten voor professionals en particulieren en leveren wij ook maatwerk.’ Eén van de recente veranderingen in het bedrijf is de snelle vervanging van alles waar een verbrandingsmotor in zit naar elektrische aandrijving.

Accu’s hebben de motoren snel verdrongen

‘Ongeveer 80% van al het aangedreven gereedschap – grasmaaiers, heggescharen, kettingzagen zelfs – dat wij verkopen heeft nu een accu in plaats van een ben-zinemotor.’ Den Bleker heeft die verandering van harte omarmd. ‘Weet je hoeveel benzine er vroeger werd gemorst bij het bijvullen van die kleine tankjes? Zonde van het geld én zonde van het milieu. Al onze accu-apparaten maken het werk veel schoner en ze verbruiken veel minder energie.’ Ook het onderhoud van die machines is anders. ‘Dat is ook schoner en het vergt minder ruimte. Dus omdat wij minder tijd aan onderhoud besteden kunnen onze monteurs meer tijd besteden aan nieuwe diensten.’

Drie vestigingen en drie zoons

Waar Hans en zijn echtgenote Nanda oorspronkelijk al het werk deden vanuit de ene vestiging in Korteraar, zijn er inmiddels drie vestigingen. In Korteraar verkopen en repareren ze het gereedschap en de machines, in Nieuwkoop draait alles om hout en in Bodegraven kun je terecht voor hout én bestrating. Die drie vestigingen worden gerund door de drie zoons van Hans en Nanda. ‘Andrew, Brandon en Matthew doen daar niet alleen de dagelijkse leiding, ze hebben zich samen ook gestort op automatisering van het hele bedrijf. Niet alleen onze eigen bedrijfs- en voorraadadministratie, maar bijvoorbeeld ook in geautomatiseerde beregening.’ Al die vernieuwingen dragen bij aan een betere kwaliteit van het werk.

‘Duurzaam uiteindelijk goedkoper!’

Duurzaamheid is eigenlijk een rotwoord. ‘Waar het om gaat is dat de spullen en het werk dat wij leveren een betere kwaliteit heeft. Materiaal dat langer meegaat – of het nu om FSC-gekeurd hout gaat, om kwaliteitsmachines of om keramische tegels – hoeft minder snel vervangen te worden. Wanneer wij dan ook onze eigen bedrijfsvoering zo schoon mogelijk maken, dan is dat goed voor het milieu en goed voor de klant. Uiteindelijk weegt langer meegaan op tegen de investering en is duurzaam goedkoper.’

Opdrachtgevers vragen graag om duurzaamheid

Dat duurzaam werk en materialen op de lange duur goedkoper zijn, is natuurlijk een prettige bijkomstigheid. ‘Geld is bij lange na niet de enige reden voor onze klanten. Besparing van CO2 en besparing van materiaal is iets waar klanten – particulier en professioneel – achter kunnen staan. Maar er zijn nog meer redenen. Zo gebeurt er al echt iets met onze zomers: het ene moment kurkdroog het andere een superplensbui. Daar de juiste beregening of de juiste wateropslag voor regelen is belangrijk voor het behoud van je tuin. En zeg nou zelf: een sedumdak voor isolatie en wateropslag of olivijnsplit voor CO2 opname zien er toch ook gewoon beter uit dan grind?’

Nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen heeft Den Bleker al bijna 100 jaar omarmd en dat zullen ze ook in de komende vijfde generatie blijven doen.

Den Bleker vakgroep
Korteraarseweg 150, TER AAR
Bernhardlaan 54, NIEUWKOOP
Zuidzijde 54, BODEGRAVEN
0172 602 203
[email protected]
www.mdenbleker.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *