John Onderwater, eigenaar van JG Stukadoors in Hillegom

‘Eigenlijk zijn we een interieuradviseur’

JG Stukadoors krijgt in de sfeervol ingerichte showroom boven het bedrijfspand in Hillegom veel particuliere klanten op bezoek. Maar in de portefeuille van eigenaar John Onderwater, die zich meer interieuradviseur dan stukadoor voelt, zitten ook zakelijke klanten. Een profiel van het bedrijf, dat goed op weg is naar het 40-jarig bestaan in 2024.

“We willen van een huis een thuis maken”, vertelt eigenaar John Onderwater. Een mooie missie. En dat doen ze bij JGStukadoors met een glimlach, al bijna veertig jaar lang, staat te lezen op de website, die vorig jaar werd uitgeroepen tot beste site tijdens de verkiezing vande Sterkste Schakel.

Sfeervolle plek
Om te laten zien hoe je van een huis een sfeervolle plek kunt maken, heeft het stukadoorsbedrijf eind jaren tachtig in het bedrijfspand aan de Einsteinstraat in Hillegom een showroom ingericht, die sindsdien verschillende malen is uitgebreid en vernieuwd. “Hier nodigen we onze klanten uit, zodat ze ideeën kunnen opdoen voor de afwerking van hun huis”, zegt John met gepaste trots. “We zijn een stukadoorsbedrijf maar eigenlijk geven we veel meer interieuradvies. De hoofdmoot van ons klantenbestand bestaat uit particuliere klanten, maar ook klanten van onze zakelijke relaties kunnen hier komen kijken.”

“Door aannemers, woningbouwverenigingen, loodgieters, facilitair dienstverleners en badkamerspecialisten worden we geregeld ingeschakeld, vaak op projectbasis of als er snel gehandeld moet worden vanwege een calamiteit”, gaat John enthousiast verder. Kwaliteit en afspraken kunnen nakomen, zijn vooral hier heel belangrijk. “Je moet dan denken aan een aannemer met een bouwplan van meerdere huizen of het stuken van huizen van woningbouwverenigingen.”

“Onze stukadoors, schilders en spuiters nemen al het werk dat met de afwerking van de wanden en plafonds te maken heeft, uit handen. Onze kracht? We bieden een totaalpakket en we zijn bijzonder flexibel. We willen meedenken met onze opdrachtgever. Als de planning van een project verschuift, schuiven we mee. Door de grootte van ons bedrijf – in totaal twaalf vaste mensen – en de mogelijkheid om snel tijdelijke mensen bij te schakelen, kunnen we bijna altijd aan de vraag voldoen.”

Trends en kleuren
En verder denken we dus mee over de inrichting, voegt John Onderwater toe. “We laten onze klanten graag zien wat de trends zijn op het gebied van de uiteenlopende wandafwerkingen. Van strak stucwerk, beton-cire en designbehang tot sauswerk in iedere gewenste RAL-kleur. Wij geven eerlijk advies voor iedere ruimte, ook passend bij meubels, gordijnen en vloeren. Desgewenst doen we dat ook op locatie bij de mensen thuis.”

“Als we de klantwensen samen goed in kaart hebben, maken we een offerte afgestemd op het budget van de klant. We leveren een complete offerte. Klanten weten bij JG Stukadoors waar ze aan toe zijn. Tenslotte denken we gevraagd en ongevraagd mee over de planning van de werkzaamheden, zodat al het werk dat in het huis door verschillende leveranciers moet worden gedaan, goed op elkaar
aansluit. Daarmee bieden we onze klanten echt een totaalpakket en een totaaladvies.”

Op weg naar het 40-jarig bestaan
JG Stukadoors werd in 1984 opgericht door Jan Onderwater en Gijs Molenkamp. Na enkele jaren pionieren vanuit bedrijfsboxen in Noordwijk en Katwijk verhuisde het bedrijf in 1987 naar het huidige pand in Hillegom, dat sindsdien diverse malen werd uitgebreid en verbouwd. Recent werd de showroom boven het pand gerestyled en kwam er een nieuwe glazen pui. In 2020 werd zoon John Onderwater in het diepe gegooid toen zijn vader plotseling overleed. John had op dat moment een eigen klusbedrijf, dat hij zeven jaar eerder was gestart, maar koos ervoor om het familiebedrijf van zijn vader voort te zetten, daarbij geholpen door zijn elf deskundige en betrokken collega’s, waarvan de meesten al langere tijd bij JG Stukadoors werken. John houdt zich vooral bezig met de verkoop en de planning. Zijn moeder Marja doet de administratie. De initialen J en G van de oprichters leven voort in de bedrijfsnaam.

JG Stukadoors
Einsteinstraat 2
2181 AA Hillegom
T 0252 523 332
I [email protected]
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *