Wolfslag Kantoorinrichting in Leiden

‘We bewegen mee met onze klanten’

Onder het motto ‘Gelukkig aan het werk’ bedienen Patrick Wolfslag en zijn vijf collega’s een breed scala aan bedrijven in de Randstad, van ondernemingen met vijf medewerkers tot grote jongens met een paar duizend mensen. “Hoe we dat doen? We denken mee over de inrichting van de werkplek en leveren kwaliteit en service.”

“Ik zit nog elke ochtend met een glimlach op mijn gezicht in de auto op weg van Alphen aan den Rijn, waar ik woon, naar onze showroom in Leiden”, zegt Patrick Wolfslag, om er lachend aan toe te voegen: “Ook wanneer de brug in Leiden-Zuid ’s morgen vroeg openstaat. Wat dat betreft kijk ik uit naar de opening van de Rijnland Route.” De 56-jarige ondernemer is de derde generatie in het familiebedrijf Wolfslag Kantoorinrichting, dat in 1930 werd opgericht in de Leidse Breestraat door grootmoeder Wolfslag. In deze bekende winkelstraat heeft Patrick nog steeds een winkel, voornamelijk voor particuliere klanten, maar zelf houdt hij zich voornamelijk bezig met de zakelijke markt, die vanuit de showroom in de Moerbeistraat in Leiden wordt bediend en via de webshop, die momenteel wordt vernieuwd. 

Eén belletje

Dat doet Patrick Wolfslag sinds begin jaren negentig toen hij in de zaak van zijn vader kwam na een stage van drie jaar bij een collega-kantoorinrichter, waar hij kennis maakte met de zakelijke markt. In dienst van zijn vader begon hij een eigen vestiging op de Lammenschansweg. “Ondanks de toen heersende crisis timmerden wij hard aan de weg, met als basis de goede naam die we de afgelopen 92 jaar hebben opgebouwd, gekoppeld aan de goede service. We verkopen geen nee en als iets niet goed is, komen we na één belletje meteen langs.” 

De huisvesting op de Lammenschansweg zou aanvankelijk maar voor twee jaar zijn in verband met nieuwbouw daar, maar het duurde tot 2006 voordat de zakelijke vestiging van Wolfslag verhuisde naar de huidige plek op de Moerbeistraat. In 2016 werd het interieur gerestyled, gevolgd door een tweede facelift in de coronaperiode. “Toen hadden we daar tijd voor. Als een soort arbeidstherapie”, legt Patrick uit. “Veel bedrijven waren dicht en mensen werkten thuis. Voor ons betekende dat wel nieuw werk, want opeens moesten we bij die werknemers thuis bureaustoelen leveren.” Lachend: “Zodoende reden onze chauffeurs door het hele land op weg naar werknemers van onze klanten, die overal in Nederland bleken te wonen, van Amersfoort tot ver in Brabant.”    

Stylistes

De vulpennen van weleer – de eerste producten die oma Wolfslag verkocht– maakten in de loop van de tijd plaats voor bureaus, tafels, stoelen en alles wat in het verlengde ligt van de kantoorinrichting, van papier tot printers en tv-schermen. “Wij leveren geen dozen”, legt Patrick uit. “We denken mee over de inrichting van de werkplek en dat gaat best ver. Desgewenst regelen we ook het schilderwerk, de kleur van de wanden, de verlichting, de vloerbedekking en de apparatuur zoals tv-schermen en touchscreens. We schakelen onze stylistes in voor advies over de inrichting. Na de levering nemen we het oude meubilair mee terug. We demonteren het en verwerken het op een duurzame manier.” 

“Vijftien jaar geleden hebben we heel bewust voor kwaliteit gekozen”, gaat Patrick Wolfslag verder. “De producten die we leveren, zijn voornamelijk van Europese leveranciers. We verkopen alleen goede spullen die lang meegaan en we leveren goede service. We komen zelf langs en stellen alles goed af. Dan weet je dat klanten terugkomen als ze na verloop van tijd nieuwe spullen nodig hebben of hun kantoor uitbreiden. Met veel klanten hebben we al een jarenlange relatie. En we groeien met ze mee. Op het Bioscience Park, waar we veel klanten hebben, zit een bedrijf dat met vier man begon en dat nu tweehonderd mensen in dienst heeft. Ook daar komen we nog steeds. We bewegen mee.”   

Op naar de 100

Hoe de toekomst eruit ziet, weet de 56-jarige ondernemer niet. “Eerst gelukkig de honderd jaar halen in 2030. Natuurlijk hebben we last van bedrijven die op het internet stunten met dumpprijzen, maar wij blijven doen waar we goed in zijn en blijven geloven in kwaliteits-producten en goede service. We zien de toekomst zonnig in en blijven gelukkig aan het werk.”

Wolfslag Kantoorinrichting
Moerbeistraat 4
2321 DJ Leiden
T 071 579 30 30
I www.wolfslag.nl
E [email protected] 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *