Decrowear & Gifts: ‘We zeggen eigenlijk nooit nee’

In een ruim opgezet pand op bedrijventerrein Gravendam in Noordwijkerhout zitten Decrotech (groothandel in leidingen) en Decrowear (bedrijfskleding) onder hetzelfde dak. Op het eerste gezicht lijken de beide bedrijven weinig met elkaar gemeen te hebben, maar schijn bedriegt.

Groothandel Decrotech levert leidingsystemen aan onder andere aannemers en installateurs en die hebben ook werkbroeken en andere werkkleding nodig. “Mijn vader is het bedrijf 35 jaar geleden gestart en hem werd door zijn klanten gevraagd of hij daarbij ook geen bedrijfskleding kon leveren”, vertelt Nicole Visser, dochter van de oprichter, over de ontstaansgeschiedenis van het kledingbedrijf dat door haar wordt geleid. “Hij begon met de inkoop van broeken en andere kleding bij een groothandel in Scandinavische kwaliteitswerkkleding. Omdat de vraag steeg, nam de voorraad toe en van het een kwam het ander. Bijna twintig jaar geleden, in 2003, hebben we het kledingonderdeel voortgezet onder een eigen naam: Decrowear.”

Vrouwen en mannen

Dagelijks levert Decrowear werkkleding, werkschoenen en persoonlijke beschermingsmiddelen aan aannemers, installateurs en gemeenten. Het Noordwijkerhoutse bedrijf heeft veel klanten die aan de bouw gerelateerd zijn, maar ook horecabedrijven, bakkersopleidingen en scholen weten de weg te vinden naar het bedrijf aan de Pletterij. En sinds Decrowear sportkleding van het Italiaanse merk Macron levert en een eigen store heeft – een van de drie in Nederland – zitten er ook veel sportverenigingen in het klantenbestand. Veel klanten komen al langere tijd over de vloer.

“We zijn hier in Noordwijkerhout met vier mensen en dan hebben we ook nog twee medewerksters in winkels bij voetbalclub SV Hoofddorp en honkbalclub Pioniers in Hoofddorp waar we de sportkleding van Macron ook verkopen”, gaat Nicole verder. Lachend: “We zijn met allemaal vrouwen en dat is een mooi contrast met Decrotech waar alleen mannen werken, negen in totaal.”

Magazijn

In de mannenwereld van Decrotech deed Nicole al op jonge leeftijd haar intrede. “Ik ging met mijn vader mee en begon in het magazijn waar ik spullen sorteerde en telde. Zo ben ik in de zaak gegroeid, die ooit begonnen is in de Kerkstraat in Noordwijkerhout. Via de Gieterij zijn we in 2003 hier op de Pletterij terechtgekomen, in een groter pand van 3000 m2 waar we voldoende ruimte hebben om verder te groeien.”

“Tussendoor heb ik in de kraamzorg gezeten, mede omdat mijn vader vond dat ik een vak moest leren, maar ik ben daarnaast altijd in de zaak blijven werken. Nu werk ik alweer 28 jaar volledig in ons bedrijf, waarvoor ik onder andere de financiële administratie verzorg. Acht jaar geleden ben ik volledig overgestapt naar Decrowear, hoewel ik de financiën van Decrotech, dat door mijn man Jeroen wordt geleid, ook nog steeds doe. We zijn een echt familiebedrijf. Mijn vader is inmiddels gestopt, maar hij komt nog dagelijks langs.”

Ook eenmanszaken

Decrowear onderscheidt zich door goede service aan klanten in heel het land, al zitten de meeste in de Duin- en Bollenstreek en in en rond Haarlemmermeer. Het kledingbedrijf voorziet middelgrote bedrijven (tot 300 medewerkers) van de juiste kleding, maar ook eenmanszaken komen er graag. “Want als iemand slechts één kledingstuk nodig heeft, regelen we dat ook”, meldt Nicole. “In onze eigen drukkerij, die in hetzelfde pand zit, kunnen we het bedrijfslogo er zelf op drukken of op borduren.” Medewerkers van de klanten kunnen de kleding passen in de ruime showroom op de Pletterij, maar desgewenst kunnen er ook passessies bij de klant op locatie worden georganiseerd of wordt de kleding opgestuurd; alles zo efficiënt en snel mogelijk. Nicole, afsluitend: “Het kan allemaal, net wat de klant wil, we zeggen eigenlijk nooit nee.”


Decrowear & Gifts bv
Macron Sports Hub Noordwijkerhout

Pletterij 37
2211 JT Noordwijkerhout
T (0252) 250 630
E [email protected]
I www.decroshop.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *