Gasflessen.nl en Droogijs.nl

‘De groeipotentie is groot’

In 2015 stonden we op een tweesprong”, kijkt Harry Bouwhuis terug. Wat in 2005 begonnen was in een hoekje van het bedrijfsterrein als nevenactiviteit, was tien jaar later uitgegroeid tot een drukbezocht depot voor het vullen en afhalen van gasflessen. Dat was het moment om de activiteiten onder een eigen naam voort te zetten: Gasflessen.nl. “Eigenaar Ruud Jongeneel en ik zijn dat jaar rond de tafel gaan zitten”, zegt Bouwhuis. “Met als conclusie dat ik me fulltime ging focussen op de verkoop van gas.” 

Jaloerse blik

Dat bleek een juiste beslissing. Gasflessen.nl werd een bekende naam, waar concurrenten met jaloerse blik naar kijken, mede dankzij de prominente aanwezigheid op internet met deze rechttoe rechtaan naam die goed scoort in de zoekmachines. 

De naamsbekendheid nam snel toe, eerst in de Bollenstreek, maar vervolgens ook in de rest van het land tot aan Groningen en Limburg toe. Sinds 2015 groeit de omzet van Gasflessen.nl, dat officieel dealer is van Air Liquide, Antargaz en Benegas, jaarlijks met zo’n 30 procent. 

Hierdoor is het depot uitgegroeid tot hét afhaal- en distributiepunt van Noord- en Zuid-Holland. Er werken anno 2022 twee tot drie medewerkers, en een handvol chauffeurs zorgt voor het vervoer van het gas naar klanten die via de telefoon of internet hun bestellingen doen. De verkoop gebeurt door Harry Bouwhuis in Valkenburg, maar klanten worden ook persoonlijk bezocht door accountmanager Joan Mijnders. 

De klanten die bediend worden door Gasflessen.nl, komen uit allerlei branches, variërend van installateurs, bouw- en autobedrijven tot leveranciers van warmtepompen, witgoed en aircosystemen. Ook particulieren laten er hun gasflessen vullen. 

Complimentencake

“We hebben een goed team”, gaat Bouwhuis enthousiast verder. “De lijnen zijn kort en direct. Mede hierdoor bereiken de signalen van chauffeurs ons snel. Zij zijn niet alleen het visitekaartje van ons bedrijf, maar ze zijn ook een verlengstuk van de verkoop. Ze denken mee en beantwoorden vragen van klanten waar ze gasflessen afleveren. Ze zijn dus een belangrijke schakel voor ons.” 

Om dat te benadrukken worden de chauffeurs regelmatig in het zonnetje gezet. Bouwhuis geeft een voorbeeld: “Regelmatig serveren wij aan één van onze chauffeurs wat wij noemen de Complimentencake. Dat soort persoonlijke aandacht hoort bij een familiebedrijf als Jongeneel, dat daarnaast ook veel aandacht heeft voor het milieu. We hebben elektrische personenauto’s, we hebben vrachtwagens die op LNG rijden en we hebben overal ledverlichting.” 

Die persoonlijke aandacht is er ook voor de klanten. Accountmanager Joan Mijnders vertelt: “Ook met relatiegeschenken proberen we ons te onderscheiden. Daar waar andere bedrijven met kerst iets aan hun klanten geven, doen wij dat op andere momenten, bijvoorbeeld in de herfst met een kwalitatief goed geschenk dat we op maat laten maken. Dan val je op, geef je iets waar je mee kunt binnenkomen en waar een klant echt iets aan heeft. De reacties van klanten hierop zijn goed.” 

Droogijs.nl

Het succes van Gasflessen.nl heeft Jongeneel Transport gestimuleerd om nieuwe initiatieven te ontplooien in het verlengde van die activiteiten. In 2020 leidde dat tot de oprichting van Droogijs.nl, dat gespecialiseerd is in de levering van droogijs ook wel koolzuursneeuw genoemd. Het wordt gebruikt als koelmiddel in strandtenten, restaurants, theaters, fabrieken, vrachtwagens en vliegtuigen. Anders dan bij ijsblokjes smelt het ijs niet, maar het verdampt. De rook die hierbij vrijkomt, heeft een feestelijk effect en is mede hierdoor zeer gewild, onder andere in de horeca en op feesten en partijen. Andere voordelen zijn: geen last van smeltwater, gemakkelijk te vervoeren en een hoge beladingsgraad.

Via de webshop Droogijs.nl kunnen klanten gemakkelijk en snel hun orders plaatsen. Producten die voor twee uur ’s middags worden besteld, worden de volgende dag in heel Nederland (met uitzondering van de Waddeneilanden) geleverd. “Alleen op vrijdag en in het weekend doen we dat niet”, verduidelijkt Bouwhuis. Lachend: “Want anders is het ijs verdampt voordat het wordt gebruikt.”   

Verdere plannen

Tot slot: wat zijn de verdere plannen? “Gasflessen.nl en Droogijs.nl hebben veel groeipotentie”, zegt Harry Bouwhuis. “Daar gaan we dus mee door. Maar er zijn meer producten in het verlengde van de diensten die we leveren. Vandaar dat we vorig jaar ook de namen Lasmiddelen.nl en Koudemiddelen.nl hebben gelanceerd.” 

“We komen bij bedrijven over de vloer waar veel gelast wordt en waar gewerkt wordt met koudemiddelen”, vult accountmanager Joan Mijnders aan. Bouwhuis: “Het is dus een logische stap om ook producten op dat gebied aan te bieden. Daarmee bieden we onze klanten een totaalpakket. En we zijn gewend om snel te leveren, dus dat is een extra reden waarom klanten graag voor ons kiezen.”

Gasflessen.nl en Droogijs.nl 
Voorschoterweg 52a
2235 SH VALKENBURG
T 071 532 25 30
E [email protected] 
E [email protected] 
I www.gasflessen.nl 
I www.droogijs.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *