Den Dubbelden levert deze zomer de nieuwe accommodatie van FC Lisse op

FC Lisse krijgt dit jaar een nieuw clubgebouw en daarnaast verrijst er ook een nieuwe hal op het sportcomplex. Appeltje, eitje voor een bouwer, toch? ‘Wij kregen wel één randvoorwaarde mee,’ vertelt Jan Willem den Dubbelden, ‘met het oog op de beschikbare ruimte moest het op vrijwel dezelfde plek als de bestaande hal en clubaccommodatie.’ Daar hebben ze bij aannemersbedrijf Den Dubbelden geen nacht wakker van gelegen. ‘Wij leggen ons al jaren toe op dit soort complexe projecten.’

Jan Willem is de derde generatie van de familie Den Dubbelden die leiding geeft aan het gelijknamige bouwbedrijf. ‘Dat doe ik inmiddels 25 jaar. In de loop van de tijd heb ik beseft waar de kern van onze toegevoegde waarde als bouwers ligt. Wij krijgen de meeste positieve reacties op de manier waarop wij ‘niet in de weg lopen’. Minimale ‘downtime’ is het belangrijkste dat wij onze klanten kunnen leveren.’

Voor de opdrachtgevers van Den Dubbelden blijkt dat doorslaggevend. Die opdrachtgevers zijn niet alleen sportclubs, maar ook scholen, musea (Naturalis in Leiden, bijvoorbeeld) en natuurlijk bedrijven. ‘In al die situaties is de tijd dat een gebouw niet bruikbaar is de sleutelfactor.’

Die minimale bouwtijd leveren ze door zorgvuldige projectvoorbereiding. ‘Wij nemen goed de tijd om de beste volgorde van het werk in te plannen en te puzzelen met de inzet van mensen en materialen. Dat begint al bij de architectentekening, waar wij – in het projectteam – meteen kijken naar haalbaarheid en efficiency.’ Het bedrijf verwerft met die aanpak fraaie projecten en een groeiende schare trouwe opdrachtgevers. 

Grote projecten zijn mooi, maar vele kleine zijn beter

‘Trouwe opdrachtgevers zijn de tweede pijler onder ons bedrijf. Mijn vader – en mijn grootvader – hebben daar van het begin af aan naar gestreefd door zelf altijd voor hun klanten klaar te staan. Ook voor het vastzetten van een deurklink.’ Den Dubbelden bouwt – nieuwbouw, uitbreidingen – en levert onderhoud en renovaties. ‘In die laatste twee zit een kern van dienstverlening die goed bij ons past.’ Volgens Jan Willem sluit die wel perfect aan op het opleveren van nieuwbouw of uitbreidingen. ‘Stel dat wij voor een school een uitbreiding mogen bouwen. Dan zeg je daarna geen nee tegen kleinere klussen. Integendeel, wij verdiepen ons in die opdrachtgever en krijgen inzicht in wat zij nog meer wensen.’ Voor die school mocht het bedrijf later álle kozijnen vervangen. ‘Wij hebben ervoor gezorgd dat al het onderwijs door kon gaan door het plaatsen van één tijdelijk wissellokaal.’ Met al die oplossingen voor complexe situaties groeit vervolgens de ervaring en de creativiteit voor nieuwe projecten. ‘Wij hebben een vaste klantenkring met een grote variëteit aan opdrachten, waar wij ze telkens mee van dienst zijn.’

‘Het houdt niet op’

Bij de bestaande opdrachtgevers houdt de vraag naar aanpassing, verandering en groei nooit op. ‘Het zijn intensieve gebruikers van hun panden die altijd wel nieuwe wensen hebben. Veranderingen van de indeling, nieuwe installaties, duurzaamheid, extra ruimtewensen horen bij dit soort dynamische organisaties. Wij proberen een betrokken, meelevende partner te zijn bij de ontwikkeling en uitvoering van dat soort wensen.’ Dat gaat vaak in het klein, in de vorm van verbouwingen, maar kan zo maar flinke proporties aannemen. ‘Een van onze opdrachtgevers is DUWO Leiden. Zij gaven ons twintig jaar geleden opdracht de oude rechtenfaculteit van de Universiteit om te bouwen tot appartementen. Een vooruitstrevend project waar wij nu – met de noodzaak om bedrijfsgebouwen tot woningen te transformeren – nog steeds profijt van hebben. Ik voorzie dat wij dat de komende jaren nog veel vaker gaan doen.’ Dit jaar heeft de Universiteit de aannemer weer een nieuw groot project gegund: de renovatie van het Gorlaeus Collegezalengebouw.

Dat soort ervaringen leidt tot uitstekende referenties in vele sectoren. ‘Wij kunnen bij tenders en onderhandse aanbestedingen goed laten zien welke toegevoegde waarde wij leveren voor verschillende soorten organisaties. Dat helpt.’ Den Dubbelden mikt daarbij op rustige groei van het bedrijf: ‘Een mooi project is voor ons het begin van een relatie. Onze nazorg en – hopelijk – toekomstige betrokkenheid moeten wij met ons team wel kúnnen leveren.’

De derde pijler: het team

‘Wij zijn een familiebedrijf, dan voel je een extra verantwoordelijkheid voor je team. Wij zijn met 35 mannen en vrouwen en die moeten hier een prettige werkomgeving hebben.’ Gevraagd naar wat Den Dubbelden daarin het belangrijkst vindt, antwoordt hij: ‘Ik hoop dat ik mensen zoveel mogelijk het werk kan laten doen dat bij ze past. Dat maakt ze gretig naar meer en dat merken wij dan met zijn allen aan de slagkracht van het bedrijf. Wij leren ervan en groeien in onze vaardigheden.’ Met die aandacht voor het eigen team, en voor een vaste groep vertrouwde onderaannemers, kan Den Dubbelden steeds grotere projecten aan.

Aannemersbedrijf Den Dubbelden
De Hooge krocht 16, NOORDWIJK
T 071 517 4688
E [email protected]
I www.dendubbelden.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *