Mazda 2 Hybrid

Dit voorjaar staat de nieuwe Mazda 2 Hybrid in de showroom bij Mazda dealer Autostad in Leiden. En dat betekent elektrisch rijden met ondersteuning van de benzinemotor wanneer gewenst.

Het opladen van de accu vindt automatisch plaats door de energie die vrijkomt bij het afremmen en uitrollen van de auto, dus geen laadpaalstress. Voor de rest is het een ‘gewone’ Mazda 2 en dat bedoel ik positief, want deze 2 is een vlot gelijnde compacte 5-deurs. En dat geldt ook voor het interieur. Goed gevormde, stevige stoelen. Een lekker in de hand liggend dikleren stuur, met daarachter een strak no-nonsense dashboard met nog echte klokken en meters. Het infotainmentscherm staat als een soort iPad op het dashboard, met een prima bedieningsysteem op het middenconsole tussen de voorstoelen. Een verademing, althans voor mij, is dat de verwarming- en ventilatie-airco nog met draaiknoppen te bedienen is, net als de volumeregeling van de audio. Prima veilig te bedienen op de tast, zodat de ogen op de weg kunnen blijven. 

De zitpositie achter het stuur is plezierig. Groot pluspunt is dat deze Mazda goed in zijn spullen zit wat veiligheids- en rijassistentie betreft, uiteraard afhankelijk van de gekozen uitvoering. De nieuwe 2 Hybrid is een mooie combinatie voor zakelijke rijders die een voorkeur hebben voor elektrisch rijden, maar niet gehinderd willen worden door een beperkte actieradius.

JOHN VROOM, AUTOREDACTEUR

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *