Bouwgroep Horsman & Co maakt met De Harmonie haar motto meer dan waar:‘Alles voor elkaar’

Vanaf eind 2017 is Bouwgroep Horsman & co, in opdracht van en als bouwteampartner van Steevast Beheermaatschappij, betrokken bij de herontwikkeling van o.a. het voormalige Wolter & Kluwers terrein aan de Pr. Margrietlaan/Van Foreestlaan te Alpen a/d Rijn onder de projectnaam De Harmonie. Een locatie met een oppervlakte van circa 28.000m2 welke een belangrijk onderdeel uitmaakt van het transformatiegebied Rijnhaven Oost welke één van de laatste grote inbreidingsprojecten in Alphen is.

Het gelijknamige vigerende bestemmingsplan, Rijnhaven Oost maakt het mogelijk het bestaande bedrijventerrein te transformeren naar een gemengd gebied van wonen, werken en bedrijvigheid. Het is de wens om in het totale gebied circa 2.000 woningen te realiseren.

Deze breed gedragen ambitie is een voortvloeisel uit gemaakte afspraken in de Woondeal zuidelijke Randstad. In deze Woondeal is afgesproken dat het Rijk, de provincie Zuid-Holland en de gemeente in de regio samen optrekken om de woningbouwproductie te versnellen om zo een oplossing te bieden voor de regionale woningnood.

De Harmonie

In juli 2020 is Bouwgroep Horsman & Co gestart met de realisatie van fase 1 van De Harmonie bestaande uit 110 appartementen naar een ontwerp van architectenbureau KVDK uit Noordwijk. In drie fraaie gebouwen, luisterend naar de namen Andriessen, Beethoven en Chopin, is nu een grote diversiteit aan appartementen gerealiseerd. Karakteristiek voor het ontwerp zijn de ruime balkons welke zich in- en uitwendig manifesteren. De uitwendige balkons kenmerken zich door toepassing van decoratieve stalen hoekkolommen waardoor ze een sterk architectonisch accent vormen. De sprekende rode en crèmekleurige baksteen in de gevel en de daarbij toegepaste metselwerkdetails geven de gevels een zekere verfijndheid. Ook de afscherming van de op maaiveld gesitueerde stallingsgarage, de hierop gesitueerde daktuin en de drie entreezones spreken tot de verbeelding.    

Met onze partners Van Dijke, De Jong Ursum, Tricon en Van den Berg  zijn daarbij alle constructieve uitdagingen het hoofd geboden. Bij een dergelijke omvangrijk project, waar voor het laatst met een gas aansluiting gewerkt kon worden, waren er ook de nodige installatie hoofdbrekens. De Gebr. Kok en Duivenvoorden elektrotechniek bleken daarbij ook uit het juiste hout gesneden te zijn om tot een optimale invulling te komen.

De komende jaren zal er op de locatie door Steevast Beheermaatschappij en Bouwgroep Horsman & co verder inhoud worden gegeven aan de realisatie van een gemengd stedelijk woonwerkgebied. Hiervoor zal door Atelier Dutch, in samenspraak met de gemeente een stedenbouwkundige plankaart worden opgesteld. De belangrijkste pijlers onder deze plankaart zijn de identiteit, mobiliteit, klimaatadaptief en gezondheid.

Uitstekende ligging

Er zal daarbij sprake zijn een woningbouwprogramma welke zich primair richt op starters, eenpersoonshuishoudens en senioren. Het gemiddelde autobezit ligt bij deze doelgroepen lager dan gemiddeld waardoor er integraal mobiliteitsconcept kan worden gerealiseerd. Door zijn ligging direct achter Avifauna en naast winkelcentrum De Baronie is De Harmonie namelijk uitstekend bereikbaar per fiets, auto als ook het OV. Via de snelweg of met het openbaar vervoer is men in ongeveer een half uur op Schiphol of in andere steden zoals Amsterdam, Den Haag, Utrecht of Rotterdam.

Liever even wat meer rust? Dan nodigt de omgeving uit tot mooie fiets- en wandeltochten in het groen. Alphen aan den Rijn stond in 2016 niet voor niets op plaats 15 in de top 50 van de meest aantrekkelijke steden om te wonen! Verder kunnen de bewoners hier cultureel en sportief gezien hun hart ophalen. Men kan werken aan de  conditie in een van de fitnesscentra, binnen- en buitenzwembaden, op de 27-holes golfbaan of op de vele sportvelden: alles is in de buurt.

Voor de beoogde doelgroepen wordt ingezet op een woningbouwprogramma bestaande uit studio’s van circa 30m2 tot 3/4 kamerappartementen van circa 110m2. Zo biedt De Harmonie alles wat men zich maar kan wensen op woongebied. Centraal in de Randstad, midden in het Groene Hart en met voor ieder wat wils! Via de website www.harmonie-alphen.nl kan men zich als geïnteresseerde inschrijven voor de komende fases van De Harmonie.

Voor bouwgroep Horsman is De Harmonie een project waar ons motto Alles voor elkaar in overtreffende trap zal worden waargemaakt!

Bouwgroep Horsman & Co
2e Poellaan 12, 2161 CJ Lisse
T 0252 413 155
I www.horsman.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam