Accountant Willem van Duijn bij Van Wezel: “We helpen ondernemers succesvol zijn”

De tijd dat een accountant alleen de financiële balans opmaakt en de belastingaangifte verzorgt, ligt al lang en breed achter ons. Een accountant doet meer. Hij of zij helpt ondernemers om hun groeiambities waar te maken en hun bedrijf te leiden. Accountant Willem van Duijn, sinds oktober 2021 (opnieuw) werkzaam bij Van Wezel, vertelt hoe dit werkt in de praktijk.

Waar sta je over drie jaar? Hoe krijg je meer rendement uit je activiteiten? Hoe maak je je bedrijf verkoopklaar? Dat zijn vragen die accountant Willem van Duijn aan zijn klanten stelt. Sinds oktober 2021 is hij terug bij Van Wezel waar hij als assistent-accountant in 2007 zijn carrière begon. In de jaren erna volgde een leerzame reis langs onder andere KPMG en investeerder Écart Invest, waar hij tal van bedrijven hielp. In die periode bleef hij contact onderhouden met het Rijnsburgse accountantskantoor. Een klein halfjaar geleden keerde hij terug bij Van Wezel met een rugzak vol kennis en ervaring als sparringpartner van ondernemers. 

Geldstromen

“Ik doe dit werk inmiddels jarenlang”, kijkt Willem van Duijn terug. Een greep uit zijn activiteiten: “We kijken samen met de eigenaar van een bedrijf hoe de geldstromen lopen, waarmee het meeste verdiend wordt en hoe je de interne organisatie kunt verbeteren of op orde brengen als dat niet het geval is. We helpen ondernemers ook bij het opstellen en uitvoeren van hun ondernemersplan en dwingen ze zo om zich te verbeteren en succesvol te zijn. Zo leggen we een goed fundament voor succes, wat niet toevallig ook onze slogan is.” 

Adviseren is voor de accountant de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden, heeft Willem van Duijn gemerkt tijdens zijn advieswerk bij tal van bedrijven. Hij denkt mee met ondernemers over de strategie, over het in de etalage zetten van een bedrijf dat verkocht moet worden, en over overnames en de integratie van bedrijfsonderdelen. Ook onderhandelen met mogelijke investeerders over de financiering van bedrijfsactiviteiten is onderdeel van zijn werk nu de banken terughoudender zijn geworden. 

Mijlpalen

Dit werk wordt ook door andere medewerkers van Van Wezel gedaan, maar om de klant nog beter te helpen, is de hulp van een specialist op dit gebied zeer gewenst, heeft de directie van het accountantskantoor gemerkt. Vandaar dus de terugkomst van Willem van Duijn. Samen met zijn collega’s bij Van Wezel adviseert hij ondernemers, rechtstreeks of aan de zijlijn, tijdens mijlpalen in hun ondernemersleven. 

Willem van Duijn, afsluitend: “Mijn grootste voldoening en energie haal ik uit wat wij als organisatie en ik persoonlijk als adviseur kunnen bijdragen aan het behalen van (financiële) doelstellingen van onze opdrachtgevers.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *