Meeste letselschadezaken worden geschikt

Het zal u maar overkomen. U raakt betrokken bij een verkeersongeluk zonder zelf schuld te hebben. Naast de materiele schade heeft u ook letsel opgelopen. Op basis van de diagnose van een ziekenhuischirurg zal er een lange periode van herstel nodig zijn. In ieder geval is de toekomst erg onzeker.

Tegenpartij aansprakelijk stellen
Als u geen schuld heeft aan het ongeval dan kunt u de partij die het ongeval heeft veroorzaakt aansprakelijk stellen. De aansprakelijkheid moet zo snel mogelijk gedaan worden, ook wanneer u alle consequenties nog niet kunt inschatten. De verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij zal de casus in behandeling nemen. In zo’n situatie is er sprake van zowel materiele als immateriële schade. Omdat het een complexe zaak is om de totale letselschade te bepalen, is het verstandig om een deskundige in te schakelen.

Keurmerk voor letsel advocaten
Voor letselschade zijn er speciale bureaus en advocaten die slachtoffers kunnen ondersteunen. Een advocaat bij letselschade werkt in opdracht van het slachtoffer. U mag verwachten dat de advocaat deskundig is en ruime ervaring heeft in het afhandelen van letselschade. Er bestaat een keurmerk voor letselschadebureaus en advocaten die door de onafhankelijke Letselschaderaad is opgesteld. Erkende professionals mogen het keurmerk Letselschade voeren als zij voldoen aan opgestelde kwaliteits- en gedragsregels.

Kosten letselschade advocaat
Letselschade is de totale schade die is veroorzaakt door een ander. Het betreft zowel materiele als immateriële schade zoals verlies van inkomen, smartengeld, maar ook de juridische kosten. De kosten van de letselschade advocaat worden sinds 2015 als schadepost beschouwd. Het letselschadebureau of advocaat dient wel het keurmerk Letselschade te hebben zoals bijvoorbeeld Flyct BV.

De meeste letselschadeclaims worden geschikt met de verzekeringsmaatschappij. Slechts vijf procent wordt beoordeeld door de rechter. Het voordeel van een schikking is tijd. Gerechtelijke procedures vergen dikwijls enkele jaren. Er bestaat ook de mogelijkheid van een spoedprocedure bij de rechtbank. De rechter kan dan bepalen dat de tegenpartij een voorschot dient te betalen bij gebleken aansprakelijkheid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *