Coronamateuristische bewindslieden nekken ons land en onze vrijheid

Wat een geklungel wordt er toch op ons losgelaten. Van heel Europa staan wij verreweg het meest onderaan met de boostervaccinaties. Zo was de narcistische schoenen-fetisjist Hugo de Jonge er liever mee bezig om zich bij het glossy magazine Linda op de voorpagina van het kerstmagazine te lobbyen. 

Terwijl Mark Rutte continu de hele wereld pleaset, omdat hij premier voor het leven wil worden. Een beleidsuitvoering ten koste van vele doden, omdat zij niet op tijd aan de chemo konden, een openhartoperatie of een niertransplantatie konden ondergaan. En dat alleen al omdat het kabinet niet, zoals in omliggende landen, tot een verplichte vaccinatie of negatieve vierentwintiguurstest durfde te besluiten. Het kabinet heeft verder vele zorgmedewerkers weggejaagd, door de in oktober vorig jaar in meerderheid aangenomen motie van de Tweede Kamer om het zorgpersoneel hoger te salariëren naast zich neer te leggen. Hoe dom om de scholen open te laten, terwijl zich daar de grootste brandhaarden bevinden. Daardoor ontstonden er alleen maar meer besmettingen, grote economische schades en een depressieve bevolking. Zo werd onder andere de horeca kapotgemaakt door een verplichte sluiting om vijf uur, terwijl juist deze branche vorig jaar als eerste alle benodigde maatregelen nam. Beperkte openingstijden hebben tot gevolg dat alle klandizie juist op een risicovoller kluitje komt te zitten. Zo wordt er nu weer veel meer thuis ontvangen, waar zoals aangetoond juist de meeste besmettingen ontstaan. 

Het wordt dan ook echt tijd dat er zo snel mogelijk een fris nieuw kabinet met ervaren rotten uit de praktijk komt, bijvoorbeeld de internist en CEO van zeven Londense ziekenhuizen Marcel Levi. Zowel Rutte (VVD), Hoekstra (CDA) als Kaag (D66) zelf hebben te veel boter op hun hoofd, om nog geloofwaardig te kunnen zijn. De VVD moet nu eindelijk kiezen of de partij nog verder naar links wil afdrijven, door alleen Rutte te laten schitteren, of eindelijk andere fractieleden de kans te bieden. De beoogde kroonopvolger Klaas Dijkhoff kreeg die kans niet en stapte op. Hoekstra zit er alleen omdat Pieter Omtzigt op zijn plat Hollands gezegd werd genaaid. Door malversaties bij de lijsttrekkersverkiezing werd Omtzigt niet tot partijleider gekozen. Wopke Hoekstra hebben wij op te veel tegenstrijdigheden kunnen betrappen. Zo zou ik hem weleens met droge ogen willen zien verklaren dat hij als demissionair minister van Financiën niet hoofdverantwoordelijk is voor de beruchte mondkapjesdeal. Zijn CDA-partijvriendje Sywert van Lienden kreeg namelijk de ruimte de kluit te belazeren, door zogenaamd belangeloos voor ruim honderd miljoen euro inferieure, dus nooit te gebruiken mondkapjes aan onze rijksoverheid te verkopen. Troep waar wij € 2,50 per stuk voor betaalden, en die, wanneer de kwaliteit zou kloppen, nog in dat aantal hooguit 10 eurocent zouden mogen kosten. Kortom, Hoekstra liet het zo gebeuren dat partijlobbyist Sywert misschien wel tachtig miljoen of meer aan de deal overhield, in plaats van de dertig waarvan werd uitgegaan. En dan 

mevrouw Kaag. Een dame zonder enige empathie, laat staan compassie, met ook nog eens een dubieuze reputatie. Haar man was schaduwminister van de PLO onder Yasser Arafat. Zij zorgde ervoor dat wij zogenaamd hulpgeld betalen aan de terroristische organisatie Volksfront voor de Bevrijding van Palestina. Ook kwalijk hoe D66 begin dit jaar alles in het werk stelde om uit een VPRO-documentaire al het negatieve over haar te verwijderen. Helemaal ernstig was haar afwezigheid bij de Algemene Beschouwingen over de begroting die zij mede heeft opgesteld. Ook steunde zij april dit jaar een motie van afkeuring tegen Rutte, terwijl zij nu met hem wil regeren. Hoezo ongeloofwaardig?

Ook internationaal hing Rutte de draaikont uit, door bij de opening van de VN-klimaattop in Glasgow ‘Actie, actie, actie’ te roepen, waarbij hij een oproep deed om te stoppen met de subsidiëring van fossiele energieprojecten. ‘U kunt op ons rekenen’ verkondigde hij stoer. Toen het op tekenen van de resolutie aankwam, deed Nederland tot algehele verbazing niet mee, met als laf excuus van Rutte dat het een zaak is voor het nieuwe kabinet. Als hij nu eerlijk had gezegd dat Nederland zelf te grote belangen heeft in de olie- en gassector (Shell, Boskalis, etc.), dan hadden we eindelijk weer iets teruggezien van een VVD die voor het bedrijfsleven opkomt. Niets is minder waar, en…uiteindelijk tekende hij dus toch. En zo vertrokken onder zijn bewind zowel Shell als Unilever naar Engeland. 

De tijd van pappen en nathouden is voorbij. Strikte praktische regels, met maximale vaccinatie en strenge handhaving, om eindelijk weer medische zorg te kunnen bieden aan hen die zich in een levensbedreigende situatie bevinden, zijn noodzakelijk. Zo lang dat nog steeds niet gebeurt, wordt de meerderheid, de gevaccineerden, nog steeds gedwongen zich bij de minderheid neer te leggen, en dus gediscrimineerd.

Menno Smitsloo
Reacties: [email protected]
Twitter: @mennosmitsloo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *