Zo geef je je zelfvertrouwen als ondernemer een boost

Zelfvertrouwen als ondernemer is essentieel: negativiteit, doemdenkerij en onzekerheid zullen je groei in de weg staan. Toch blaak je logischerwijs niet iedere dag van zelfvertrouwen. Wil je ontdekken hoe je jouw zelfvertrouwen als ondernemer een boost kunt geven? Lees dan de tips in dit artikel!

  1. Accepteer jezelf

Fundeer je eigenwaarde niet op je prestaties. Het is nou eenmaal onmogelijk om overal (even) goed in te zijn. Wees daarom realistisch: verwacht niet het onmogelijke van jezelf, maar richt je op je sterke punten. Besef dat je het waard bent.

  1. Denk positief

Met negatieve gedachten (en zelfmedelijden) help je jezelf niet vooruit. Fouten, misstappen of simpelweg mindere momenten uit het verleden zijn niet te veranderen, maar hoe je er mee omgaat wél. Met positief denken bereik je meer in het leven.

  1. Stop met vergelijken

Door je altijd maar te vergelijken met anderen, ga je voorbij aan wie je nu zelf eigenlijk bent. Bedenk dat je de verhalen achter andermans successen niet kent. Wie weet van hoe ver zij gekomen zijn. Beter stop je die tijd en energie die je nu kwijt bent met jezelf aan andere spiegelen in jezelf.

  1. Wees liever voor jezelf

Wees niet te hard voor jezelf. Stop met jezelf onnodig bekritiseren, veroordelen en hekelen. Er is niets mis met mild(er) zijn voor jezelf. Fouten maken is normaal; gun jezelf dat stukje levenservaring.

  1. Geef je grenzen aan

Laat niet over je heen lopen. Ontdek waar jouw krachten liggen, waar jouw onderneming voor staat en wat jij belangrijk vindt. Geef daarover duidelijk je grenzen aan en laat vooral niemand anders dat voor je bepalen. Bewaak dat je zelf de leiding blijft nemen over je eigen werk.

  1. Durf te groeien

Ondernemen hangt sterk samen met openstaan voor groei. Zonder te durven groeien, kom je immers niet vooruit. Zelfvertrouwen is ook iets dat je jezelf kunt leren. Volg bijvoorbeeld eens een van de zakelijke trainingen van Humanication. Leer om jezelf als ondernemer open te stellen, op jezelf te reflecteren en authentiek te zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam