MareGroep en Servicepunt Werk samen verder als Provalu

De re-integratiebedrijven MareGroep en Servicepunt Werk zijn op 23 september samengegaan in een nieuwe organisatie: Provalu. De missie is onveranderd: mensen op weg helpen die moeite hebben om een plek op de arbeidsmarkt te vinden. Een interview met directeur Rinco Knoop. “We nemen werkgevers veel regelwerk uit handen.”

“Voor werkgevers was het verwarrend dat er twee organisaties waren die hetzelfde deden”, zegt directeur Rinco Knoop. “Eerst kwamen er adviseurs van MareGroep over de vloer om te vragen of zij mensen nodig hebben om bij hun bedrijf te komen werken, en vervolgens werden ze nogmaals benaderd door accountmanagers van Servicepunt Werk. Andersom gebeurde ook. Dat is niet efficiënt. Het is veel handiger en slimmer om één loket te hebben voor werkgevers waar zij terecht kunnen als ze medewerkers nodig hebben, maar ook met vragen over subsidies, regelingen en loonkosten. Wij denken met hen mee en nemen het regelwerk uit handen dat gepaard gaat met het plaatsen van medewerkers die moeite hebben om een plek te vinden op de arbeidsmarkt.”

Re-integreren

Provalu werkt in opdracht van zeven gemeenten in de Duin- en Bollenstreek: Katwijk, Noordwijk, Oegstgeest, Wassenaar, Teylingen, Lisse en Hillegom. De wethouders sociale zaken van deze plaatsen vormen met elkaar het bestuur van Provalu, dat zich inspant om inwoners van deze gemeenten te laten re-integreren in het kader van de zogeheten Participatiewet. Jaarlijks worden zo’n 600 tot 700 mensen aan een baan geholpen die moeite hebben om zelf werk te vinden. Hierbij gaat het om mensen met een fysieke of psychische beperking, om mensen in de bijstand, om langdurig werklozen en om statushouders. Zij vinden, al dan niet tijdelijk, werk bij grote en kleinere bedrijven in de regio of bij Provalu zelf in Voorhout, dat zodoende een van de grotere werkgevers in de streek is met zo’n 675 medewerkers. De eigen medewerkers doen uiteenlopend werk, van productiewerk, administratief werk en hoogwaardig technisch werk tot postbezorging, schoonmaak en groenvoorziening.  

“Bedrijven zoeken schapen met vijf poten terwijl er daar maar weinig van zijn”

“Waar wij goed in zijn, is de drempel verlagen voor deze mensen”, legt Rinco Knoop uit. “Soms is dat weerbarstig. Er zijn veel vacatures, maar bedrijven zoeken het liefst schapen met vijf poten terwijl er daar maar weinig van zijn natuurlijk. Maar met behulp van opleidingen, trainingen, coaching op de werkvloer en creatief schuiven met functies kijken we hoe het wel past. Vaak is het een kwestie van goed kijken naar de vraag van werkgevers. Onze adviseurs zoeken samen met hen naar de juiste fit voor de mensen die werk zoeken. Daarbij kijken we, als partner in het Werkgeversservicepunt Holland Rijnland, trouwens ook naar bedrijven in de regio rond Leiden en Alphen aan den Rijn. We stoppen niet bij onze eigen gemeentegrenzen.”  

Uiteenlopend werk

Het werk dat voor deze mensen wordtgevonden, loopt erg uiteen, bijvoorbeeld productiewerk, schoonmaakwerk en werk in de horeca. Ook het opleidingsniveau wisselt. Vaak gaat om de plaatsing van mensen op mbo-niveau , maar soms ook – met name bij statushouders – om werkzoekenden met zelfs een hbo- of universitaire opleiding.  “In de nieuwe organisatie doen we ons werk dus efficiënter”, zegt Rinco Knoop. “Maar we hebben nu ook ruimte om bedrijven te benaderen die nog niet in ons bestand staan, bijvoorbeeld startups die de laatste jaren snel gegroeid zijn en ook behoefte hebben aan nieuwe mensen. We kennen al veel bedrijven in de regio, maar graag willen we ook nieuwe bedrijven bereiken. Ook kunnen we nu beter de vraag op de arbeidsmarkt volgen.” 

Bruisende organisatie

“Dankzij het feit dat we werkgevers nu één aanspreekpunt bieden, hopen we mensen die werk zoeken, sneller op de werkvloer te hebben”, vervolgt de directeur. “Mijn ideaal is een bruisende en verbindende organisatie met mensen die snel instromen en doorstromen op de arbeidsmarkt, met de werkgevers en de gemeenten in de regio als onze partners. Daarmee vervullen we een belangrijke maatschappelijke rol. Want met werk geef je mensen een zinvolle dagbesteding, structuur en sociale contacten. Daarmee geven we waarde aan het leven van mensen, zoals in onze nieuwe naam, Provalu, is af te lezen.”

Provalu
Nijverheidsweg 22
2215 MH Voorhout
T 0252 – 26 21 00
E [email protected] 
I www.provalu.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam