Toyota Yaris

Auto van het Jaar 2021

Met een score van 266 punten werd de Toyota Yaris uitgeroepen tot winnaar en daarmee ‘Auto van het Jaar 2021’. Door een jury bestaande uit 59 onafhankelijke en professionele autojournalisten uit 22 Europese landen werden kandidaat auto’s onder meer beoordeeld op design, comfort, veiligheid, wegligging, rijplezier, milieu-aspecten en prijs.

De jury was met name lovend over de efficiënte en verfijnde aandrijflijn, de uitstekende rijeigenschappen, de hoge mate van veiligheid en het design van de Yaris en met name de Yaris Hybrid met 85 kWh/116 pk vanwege het soepele rijgedrag, de lage uitstoot en de toegankelijke prijsstelling. Volgens de jury heeft de Yaris deze hoge score onder meer te danken aan het rijplezier dat het nieuwe modulaire voertuigplatform biedt, dat een positief effect op de wegligging heeft. 

Trots

Toyota dealer Louwman in Noordwijk is trots op dit verkiezingsresultaat en voegt daar aan toe dat in september de nieuwe Toyota Yaris Cross verwacht wordt in de showroom. Een compacte SUV uitvoering van de standaard Yaris.. De geavanceerde 1,5 liter hybride motor is het hart van de Yaris Cross. Hij zal leverbaar zijn in 4 uitvoeringen: First Edition, Executive, Adventure en Launch Edition die zich onderscheidt met de lakkleur ‘Brass Gold’. Daarbij een zwart dak en volledig leren bekleding.

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *