“Ook de ontvangende partij is belangrijk”

Interview met Sjef Hendrikx van JBM Koeriers

Al bijna 45 jaar rijden de opvallende rode auto’s van JBM Koeriers rond in de regio om spoedzendingen en pakketten te bezorgen. Hoe was dat in coronatijd? En welke issues spelen er? Een interview met Sjef Hendrikx, manager marketing en sales bij het koeriers- en pakketbedrijf uit Zoeterwoude. 

Hoe kijk je terug op de afgelopen periode?

Sjef Hendrikx: “Hoewel snelle bezorging op dezelfde dag nog steeds onze corebusiness is, zowel nationaal als internationaal en 24/7, zien we een verschuiving naar het afleveren van pakketjes de volgende dag. De coronacrisis heeft dat alleen maar versneld. Mensen zaten thuis en bestelden vaak online. Nu wordt dat wel iets minder, maar verdwijnen zal het niet meer. Wij zijn aangesloten bij Packs, een Benelux-dekkend netwerk van pakketbezorgers. Via dit netwerk doen we de bezorging de volgende dag in de regio rond Leiden en via onze collega’s op elke andere plek in het land. We hebben dertig auto’s met eigen chauffeurs rondrijden, maar kunnen snel en flexibel uitbreiden als dat nodig is.”

Heb je voorbeelden van zendingen in coronatijd?

“We brachten bijvoorbeeld coronatesten van verzorgingshuizen naar labs. Bij thuiswerkers brachten we monitoren en bureaustoelen in opdracht van hun werkgever. Leuk was ook dat we lunchpakketten bezorgden bij mensen thuis die in een Zoom-sessie zaten. En natuurlijk zijn er de extra pakketjes die mensen via internet bestellen. Dat hebben we absoluut gemerkt.” 

Welke andere issues spelen er in koeriersland?

“Het milieu wordt steeds belangrijker. We hebben al zo’n twaalf jaar het ISO 14001-milieucertificaat en meten onze CO2-uitstoot, maar we leggen de lat elk jaar hoger. Op twee manieren hebben we met milieu-issues te maken: enerzijds vragen onze klanten om emissievrije bezorging, anderzijds wordt dit in 2025 een plicht van de overheid.” 

“Wij zijn aangesloten bij Goederenhubs Nederland, een landelijke organisatie voor stadsdistributie. Steden als Leiden zitten op slot, niet alleen sta je in de file, maar ook de nieuwe regels rondom stadsdistributie grijpen hard in. Daarom kijken we hoe we zo efficiënt mogelijk kunnen bevoorraden. Dat betekent het vrachtaanbod van verschillende partijen combineren in onze hub in Zoeterwoude en zoveel mogelijk meenemen in één ronde. Vraag is of we dat met elektrische of bijvoorbeeld waterstofauto’s gaan doen? Dit soort ontwikkelingen gaan snel. Met welke ontwikkeling we mee gaan, is afhankelijk van de kosten, praktische zaken als oplaadtijd, actieradius en de bedrijfszekerheid.”

Tot slot: hoe belangrijk zijn voor jullie de bedrijven waar jullie bezorgen?

“Ook die willen we zoveel mogelijk ontzorgen. Voor de ontvangende partij is het handiger als er op één moment, op een vooraf afgesproken tijdstip, iemand langs komt met alle spullen, dus zowel handelswaar voor bijvoorbeeld winkels als facilitaire spullen, zoals pennen en papier. Bedrijven hebben daar behoefte aan en wij kunnen hieraan voldoen, onder andere 0mdat we spullen tijdelijk kunnen opslaan. Graag ga ik hierover het gesprek aan met bedrijven en winkels. Want we zijn ambitieus en willen dé stadsdistributeur van Leiden en omgeving worden.”

JBM Koeriers
Industrieweg 38a
2382 NW Zoeterwoude 
T 071 581 07 10
I www.jbm.nl
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam