Nissan Qashqai

PREVIEW

In 2007 werd de eerste generatie Qashqai geïntroduceerd en sinds die tijd is het Nissans best verkochte model in Nederland gebleven en recentelijk introduceerden zij de derde generatie, waarbij de buitenkant wat strakker getekend werd. De verlichting aan de voorkant is nu over twee verdiepingen verdeeld. 

De bovenste boemerangvormige herbergt de LED dagrijverlichting en de koplampen zitten in de laag daaronder. In het midden van de V-Motion-grille met een forse chromen omlijsting. Ook nieuw is dat Nissan onder het logo aan de achterkant nu het type Qashqai geplaatst heeft. 

60 kilo lichter

De carrosserie is 60 kilo lichter geworden en zelfs 41% stijver. Daarbij is hij iets langer geworden dan zijn voorganger. De bagageruimte is efficiënter ingedeeld en kan daardoor 74 liter meer herbergen. Onder de motorkap zit een 1.5 liter benzinemotor met 157 pk aangevuld door een 190 pk elektromotor op basis van een 2 kWh accupakket. Ook kan gekozen worden voor een 1.3 liter motor met 140 of 158 pk. Deze laatste kan met een handbak geleverd worden. Het interieur is volledig gerestyled. Het 9-inch info-tainmentscherm is hoger geplaatst. Het materiaal-gebruik en de afwerking van het geheel staat nu op een hoger niveau. Er is nu zelfs nappaleer verkrijgbaar voor het meubilair en voorstoelen met een massagefunctie. Het Pro-Pilot-rijhulp-systeem is onder meer uitgebreid met het Predictive Forward Collision Warning-systeem en Intelligent Blind Spot Intervention.

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *