“Als het doorrolt zoals nu ben ik dik tevreden”

“We bedienen een breed deel van de markt,” zegt Bas van Dijk, eigenaar van Jobo De Bouwers. Het Leidse familiebedrijf bouwt en verbouwt voor particulieren en bedrijven, maar klanten kunnen er ook terecht voor renovatie, restauratie en onderhoud. “En we zijn ook steeds vaker een ontwikkelende bouwer.”  

Voordat we naar de vergaderruimte gaan op de eerste etage van het bedrijfspand op bedrijventerrein De Waard voor het interview, pakken we eerst koffie in de werkplaats beneden. Bij de koffiemachine overlegt Bas van Dijk kort met een paar collega’s. Wat opvalt is dat er veel gelachen wordt.

Solide fundering

“Het moet ook gezellig zijn,” zegt Bas van Dijk even later wanneer we boven zitten. “Gezelligheid is belangrijk. Verder moet je vooral ook een betrouwbare partner zijn die nakomt wat is afgesproken en die afmaakt wat die is begonnen. Dat dit bij ons het geval is, blijkt onder meer uit het feit dat we zijn aangesloten bij Stichting Bouwgarant.”

Deze manier van werken heeft bij ons gezorgd voor een solide fundering, gaat Van Dijk verder. “Hierdoor kunnen we ook zelf ontwikkelen en het financiële risico van projecten voor onze rekening nemen. Tegelijkertijd blijven we dicht bij onszelf en zijn we altijd benaderbaar. We willen dat de mensen met wie we werken, het gezellig hebben. Tenslotte zie je je collega’s vaker dan je eigen partner.”

Vijftig medewerkers

Die filosofie heeft Jobo De Bouwers veel gebracht. De vijftig vaste medewerkers van het Leidse familiebedrijf, dat in 1975 werd opgericht, bedienen een breed pallet aan klanten, van particulieren, beleggers, ontwikkelaars tot zakelijke klanten. Bas van Dijk (de tweede generatie) geeft sinds 1998 leiding aan het bouwbedrijf. “Met vijftig man is het allemaal nog goed te behappen en kunnen we waarmaken wat we zijn: een no-nonsense- en allround bouwbedrijf met visie en een divers werkpakket. We werken in wat wij noemen groot-Leiden, een werkgebied dat zich uitstrekt tussen grofweg Amsterdam en Rotterdam op een halfuur rijden van Leiden. Waarbij wij binnen ons werkgebied actief op zoek zijn naar ontwikkelmogelijkheden om onze waarde toe te kunnen voegen! Als het blijft doorrollen zoals het nu gaat, ben ik dik tevreden.”

Jobo De Bouwers
Admiraalsweg 4
2315 SC Leiden
T 071 522 72 25
E [email protected]
I www.jobodebouwers.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *