Kooning Workwear: bedrijfskleding en beschermingsmiddelen

IJzerwarengroothandel Polvo, waar onder andere Kruyt in Leiderdorp deel van uitmaakt, nam in november 2019 branchegenoot Kooning over, gevestigd op luchthaven Schiphol. Daarmee kreeg het ook een specialist in bedrijfskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen in huis: Kooning Workwear. Wat zijn de plannen? 

Sinds de oprichting van Kooning in de jaren ’70 van de vorige eeuw heeft het familiebedrijf zich ontwikkeld tot specialist in bedrijfskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen. De ijzerwarengroothandel bracht dit specialisme onder in een eigen bedrijf: Kooning Workwear. 

Aanvankelijk leverde Kooning kleding aan bedrijven in de bouw en installatietechniek, later gevolgd door bedrijven op Schiphol, bedrijven op de bloemenveiling en aan scholen en sportclubs. Mede door de professionaliteit van Kooning Workwear hebben we ook grote accounts in onze portefeuille, o.a. facilitaire dienstverlener Asito. Asito werkt landelijk, 

onder andere op de stations van NS en in ziekenhuizen. Kooning Workwear levert nu de kleding aan de schoonmakers in veel onderdelen binnen Asito.  

Specialisten
Kooning Workwear bestaat uit een team van specialisten op het gebied van bedrijfskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen zoals handschoenen, stofmaskers, veiligheidsschoenen, veiligheidsvesten en veiligheidsbrillen. Ook merchandisingartikelen zoals petjes en sjaaltjes voor bijvoorbeeld bedrijven kunnen worden geleverd.  Accountmanager Dennis ter Haar is het gezicht voor de klanten. 

Hij vertelt: “Op onze vestiging op Schiphol-Noord hebben we een eigen showroom, waar klanten kleding kunnen uitzoeken en waar ze die kunnen passen. We hebben hier veel kleding op voorraad en kunnen de kleding ook bedrukken met bedrijfslogo’s in onze eigen drukkerijen op Schiphol en in Nederweert. Verder bieden we onze klanten een kledingmanagementsysteem aan met behulp waarvan zij of hun personeel kleding kunnen bestellen. Dit kunnen de medewerkers van onze klanten doen op basis van een afgesproken budget met puntensysteem. Daarnaast helpen wij bij het maken van een papieren of online catalogus.”

Kleding ophalen en wassen

“Onze service reikt heel ver,” gaat Ter Haar verder. “Voor met name industriële bedrijven wassen we de kleding ook. We halen de kleding op en reinigen het. Speciaal hiervoor labelen we de kleding, zodat we de gewassen kleding direct in de locker van een werknemer – gepersonaliseerd dus – kunnen afleveren.”

Omdat Polvo meerdere vestigingen heeft, is er nu ook de mogelijkheid om klanten elders te ontvangen en de kleding te tonen. “We willen de kennis en kunde van Kooning Workwear ook in andere regio’s en bij andere sectoren onder de aandacht brengen,” zegt Ben van den Kommer, verkoopdirecteur bij ijzerwarengroothandel Kruyt. “Bijvoorbeeld in de Bollenstreek. Daar heeft Polvo in januari Van den Anker IJzerwaren in Katwijk overgenomen. Dat is een mooi strategisch punt, dus ook daar willen we bedrijfskleding laten zien en passessies voor klanten organiseren.”

Verbouwing

Ondertussen zitten ze bij Kooning op Schiphol-Noord niet stil. De huidige showroom wordt daar binnenkort verbouwd, zodat deze tweemaal zo groot wordt. Medio april gaat de nieuwe showroom open. Later dit jaar, als de situatie rond het coronavirus het toelaat, wordt dit gevierd met een groots openingsfeest.

Meer informatie
Wil je meer informatie over het leveren van bedrijfskleding, promotiekleding en beschermingsmiddelen? Neem contact op met accountmanager Dennis ter Haar, 06-51750487, [email protected], Cateringweg 7, Schiphol. 

Kruyt Bouw en Industrie
Touwbaan 1h
2352 CZ Leiderdorp
T 071 –  589 92 03
I www.kruytbv.nl
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
17-05-2024 09:06
Sam
Amerik Leeuwen
Kan ik daar Ook terecht voor het leasen Van een Mini? MvG....
04-05-2024 11:10
Amerik Leeuwen