De Wit Totaal-E-Techniek terug naar Katwijk

Met de verhuizing van Klei-Oost in Rijnsburg naar ’t Heen in Katwijk komt De Wit Totaal-E-Techniek dichterbij de plaats waar het ruim vijftig jaar geleden begon: op de Katwijkse Voorstraat waar het elektrotechnisch installatiebedrijf van 1970 tot 2013 gevestigd was. “Het voelt als een terugkeer naar onze roots,” zegt directeur Sjaak van der Zwan.

“We hebben 42 jaar op de Voorstraat in Katwijk gezeten,” zegt Sjaak van der Zwan in zijn gloednieuwe kantoor op de eerste verdieping, waar op de dag van het interview de laatste hand wordt gelegd aan de inrichting. De verhuizing van het 21 mensen tellende bedrijf valt nagenoeg samen met het vijftigjarig bestaan, dat in 2020 geruisloos werd gevierd vanwege het coronavirus. “Het jubileum willen we op een later moment vieren als het weer kan, in combinatie met een open huis.”

Er is alle reden voor een feest, niet alleen vanwege het vijftigjarig bestaan, ook omdat het werk in het nieuwe pand een stuk efficiënter verloopt. Sjaak: “De mensen van de afdelingen projecten en service & onderhoud zitten nu bij elkaar in één kantoor, waardoor onze tekenaars, werkvoorbereiders en projectleiders gemakkelijker met elkaar kunnen communiceren. Verder hebben we in de kantine werkplekken voor onze monteurs gecreëerd waar ze in alle rust hun rapporten op de pc kunnen maken. En in plaats van een magazijn op drie verschillende plaatsen, hebben we nu één magazijn. Allemaal zaken die goed zijn voor de bedrijfsvoering. Bovendien is het pand geënt op groei.” 

Het vak leren
Sjaak van der Zwan kwam twintig jaar geleden bij De Wit binnen als projectleider, na een periode bij een soortgelijk bedrijf in Barneveld waar hij het vak leerde. Daar hield hij zich vooral bezig met de elektrotechnische installatie in bedrijfspanden, kantoren, hotels, scholen en zorginstellingen. Die kennis nam hij mee naar De Wit, dat tot dan toe vooral op woningbouw was gericht. “Daarmee werd onze business verbreed.”

De verbreding van de dienstverlening zette door na de brand in café De Hemel in Volendam op 1 januari 2001, waarbij veertien doden vielen en tweehonderd ernstig gewonden. Hierdoor werd brandveiligheid een hot-issue in Nederland. “Deze dramatische gebeurtenis was voor ons aanleiding om  een brandtak op te richten die sindsdien heel hard is gaan groeien,” kijkt Sjaak van der Zwan terug. “Onze vier brandveiligheidsadviseurs hebben alle papieren. We hebben dus alle expertise in huis. In de loop van de jaren hebben we veel vertrouwen opgebouwd. Als klanten bij controles van de brandweer zeggen dat ze bij ons klant zijn, is iedereen vaak meteen gerustgesteld.” 

Zonnepanelen
Eenzelfde soort ommekeer was er met de introductie van zonnepanelen. Sjaak: “In 2013 voorzagen we 300 woningen van een Noordwijkse woningstichting van zonnepanelen. Daarmee werd de basis gelegd voor een nieuwe tak van sport bij ons.” De jaren erna trokken steeds meer particulieren aan de bel bij De Wit. “Inmiddels is het plaatsen van zonnepanelen op daken van woningen de standaard geworden. Wij verzorgen het hele traject, tot en met de montage, de inspectie en de certificering van installaties, zodat verzekeraars geen zorgen hebben. We houden alles in één hand.”

Iets soortgelijks is er nu aan de hand rond de introductie van laadpalen voor elektrische auto’s. “Elk bedrijf krijgt de komende jaren wel een laadpaal,” kijkt Sjaak van der Zwan vooruit. “Daarvoor is stroom nodig, maar je moet er niet aan denken dat de zekeringen eruit vliegen en de pc’s ermee stoppen wanneer je je auto op de paal aansluit. Het begint met meten van het verbruik en een goed advies. Dit is een groeimarkt, vandaar dat we nu bezig zijn om onze mensen op te leiden zodat ze kunnen helpen bij het energiemanagement in gebouwen.”

Eerlijke prijs
Dat klanten voor De Wit kiezen, heeft niet alleen te maken met de deskundigheid van de medewerkers (“klanten vragen specifiek naar bepaalde monteurs”) maar ook met de prijs. “Ik heb bij mijn eerste werkgever geleerd dat je beter tien dubbeltjes kan binnenhalen dan twee keer een kwartje,” legt Sjaak uit. “Een eerlijke en marktconforme prijs zorgt voor langdurig succes. Onder andere in de markt van zonnepanelen probeert men tegen hoge prijzen te leveren. Wij onderscheiden ons met een betaalbare prijs. Dat is de rode draad bij alles wat we doen. Het zorgt ervoor dat duurzaamheid een wezenlijk onderdeel van ons bedrijf is geworden. Het Klimaatakkoord van Parijs is voorlopig nog niet af, dus er liggen genoeg uitdagingen.”

De meeste opdrachtgevers van De Wit zijn bouwgerelateerd. Veelal gaat het om de aanleg van installaties in bedrijfsgebouwen, scholen en zorginstellingen in de hele Randstad. Sjaak van der Zwan, afsluitend: “We werken vaak projectmatig. Zo hebben we onlangs bijvoorbeeld 88 woningen van ’s Heeren Loo Willem van den Bergh in Noordwijk van elektriciteit voorzien, van stopcontacten en dataleidingen tot brandmeld- en oproepinstallaties. Daar deden we zowel de bekabeling als de apparatuur in opdracht van bouwbedrijf KBM. In 75 procent van de gevallen werken we in bouwteams. Daardoor kun je al in het voortraject je kennis inbrengen. Dat is essentieel want het voorkomt later in het proces fouten. Dat biedt veel voordeel voor onze klanten.”

De Wit Totaal-E-Techniek
Steenbakkerstraat 17
2222 AT Katwijk
T 071 200 46 01
I www.dewit-elektro.nl
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam